De inzet van LinkedIn Sales Navigator

De inzet van LinkedIn Sales Navigator

LinkedIn is een social mediaplatform dat zich continu blijft ontwikkelen en steeds meer wordt uitgebreid. Om LinkedIn optimaal in te kunnen zetten, kun je gebruik maken van LinkedIn Sales Navigator. Wil jij weten wat voor tool het is en wat je er precies mee kan doen? In deze blog is het te lezen!

LinkedIn Sales Navigator is een handige tool waarmee je met relevante personen/organisaties in contact kan komen en klantrelaties op kan bouwen.

Hoe werkt LinkedIn Sales Navigator?

LinkedIn Sales Navigator is een tool dat voor je bijhoudt wie je potentiële klanten zijn. Je filtert in deze tool wat voor soort bedrijven voor jouw organisatie van belang kunnen zijn om daarmee in contact te kunnen komen. In de tool kun je tot in detail personen en organisaties filteren. Er bestaan 23 filters voor het zoeken naar de juiste personen en 12 filters voor organisaties. Op deze manier kun je snel in het bezit komen van een lijst met personen/organisaties die voor jou waardevol kunnen zijn. Wanneer je relevante personen/organisaties hebt gevonden, kun je ze gaan volgen zonder dat de personen/organisatie dat weten.

In Sales Navigator worden personen/organisaties die voor jou van belang kunnen zijn apart verzameld. Er zijn twee lijsten, Accounts en Leads. In de lijst Accounts verzamel je bedrijven die voor jouw organisatie interessant zijn. Daarnaast verzamel je in de lijst met Leads de personen waarmee je in contact wil komen. Deze twee lijsten komen in de tijdlijn van je Sales Navigator. Hierdoor houd je een goed overzicht van belangrijke updates.

 

Persoon bekijkt de instellingen van LinkedIn
Lees meer:
Ken jij deze intstellingen van LinkedIn al?

 

Leads genereren

Heb je de personen/organisatie die voor jouw organisatie van belang zijn gefilterd? Dan houdt deze tool bij wie jouw potentiële klanten zijn. Daarbij worden jouw potentiële klanten opgeslagen als lead, zodat je gemakkelijk kunt bijhouden wat de updates en wijzigingen van de persoon of het bedrijf zijn. Op deze manier kun je gemakkelijk in contact komen met je potentiële klant door bijvoorbeeld een InMail te sturen.

Op deze manier kun je gemakkelijk in contact komen met je potentiële klant door bijvoorbeeld een InMail te sturen.

Tips voor LinkedIn Sales Navigator

  • Zorg voor een professioneel LinkedIn-account.
  • Zorg voor relevante content op je account.
  • Filter personen/organisaties zo specifiek mogelijk.

Om LinkedIn Sales Navigator optimaal in te kunnen zetten is het wel van belang dat je LinkedIn onder de knie hebt. Heb je dit nog niet en wil je graag hulp hierbij? Vraag dan een adviesgesprek bij ons aan!

Blog onderwerpen

LinkedIn profile

Untitled

Fueld

Dé HubSpot en Marketing specialist voor de ICT branche!

Marketing & Advertising | Groningen, Groningenn | 1,224 followers

Download center

Instagram