Wat je moet weten over de Yoast SEO update 2018

Wat je moet weten over de Yoast SEO update 2018

Regelmatig inhoud van kwaliteit toevoegen aan je website via een blog is een goede SEO-strategie. Google ziet dat je website actief is omdat nieuwe informatie wordt toegevoegd en je het volume van je inhoud verhoogt. Als je jouw zoekwoord strategie op de juiste manier hebt samengesteld en je inhoud goed is geoptimaliseerd voor de juiste zoekwoorden, verhoogt het toevoegen van inhoud je vindbaarheid. Onlangs is er een nieuwe update gekomen van de WordPress plugin Yoast SEO. Hierin zijn aanpassingen gedaan in het bepalen van de score van je website teksten. Maar hoe krijg je hiermee een hogere score in zoekmachines zoals Google?

Volgorde van je trefwoorden

Bij het plaatsen van een nieuwe tekst op je website is het met Yoast SEO een vereiste om focus trefwoorden toe te voegen. Op basis hiervan wordt je tekst gevonden in zoekmachines. Voorheen was het nodig dat deze trefwoorden in exacte samenstelling voor moest komen in de geschreven tekst. Nu is dat niet per se meer nodig. Je trefwoorden kunnen nu namelijk herkent worden, ook al staan ze niet direct naast elkaar.

Soepelere beoordeling

De update heeft namelijk twee principes toegevoegd aan de beoordeling van je teksten. In het eerste principe is aangegeven dat het gebruik van functiewoorden geen invloed op de score van je tekst heeft. Woorden zoals ‘de’ en ‘het’ worden nu dus niet meegenomen in de beoordeling. Dit zorgt voor meer vrijheid wanneer je een tekst schrijft. Het bepalen van de titel van je blog kan dus gedaan worden met het gebruik van functiewoorden. De score van de titel ‘5 tips voor het verbeteren van je websiteteksten’ zal niet gestraft worden door het gebruik van de woorden ‘van je’ als je je trefwoorden ingesteld hebt op ‘verbeteren websiteteksten’.

Aanwezigheid van trefwoorden

Het tweede principe dat bij de 9.0.0 update van de Yoast SEO plugin bekend is gemaakt, is gericht op de positieve beoordeling van delen van het gekozen focus trefwoord. Wanneer je nu moet bepalen wat het tussenkopje wordt in je blog zal de score van je tekst al verbeterd worden wanneer er enkel één woord van je gekozen trefwoorden terug te vinden is. Ook de dichtheid van je trefwoorden wordt op een nieuwe manier beoordeeld. Nu wordt de score van de dichtheid verbeterd als er een zin gevonden is waar alle trefwoorden in een zin te vinden zijn, ze hoeven daarom niet per se direct achter elkaar te staan.

Rekening houden met deze principes helpt je dus om nog betere SEO-teksten te schrijven voor je WordPress website. Dit allemaal met het doel om je website zo hoog mogelijk te laten ranken in de zoekmachines en daarmee met relevante content zorgen voor meer succes voor op website.

Wil je meer informatie over SEO of heb je hier hulp bij nodig? Vraag dan een adviesgesprek aan!

Bron

Blog onderwerpen

LinkedIn profile

Untitled

Fueld

Dé HubSpot en Marketing specialist voor de ICT branche!

Marketing & Advertising | Groningen, Groningenn | 1,224 followers

Download center

Instagram