FOTOGRAFIE & VIDEO

Jouw boodschap extra krachtig door foto of video content

Wil je jouw merk van het beeldscherm af laten spatten? Of wil je complexe ideeën op een aantrekkelijke en begrijpelijke manier aan je doelgroep uitleggen? Dat bereik je met foto en video content, want één beeld zegt meer dan duizend woorden.

Vertel onze experts welke boodschap jij extra kracht bij wilt zetten en dan zorgen wij voor creatieve ideeën die jouw verhaal visueel tot leven brengen.

In 3 stappen visuele content die jouw verhaal tot leven brengt bij je doelgroep

Het maken van goede visuele content gaat niet alleen over esthetiek, maar ook over het effectief overbrengen van jouw boodschap. Als je geen achtergrond hebt in design, wordt het behoorlijk lastig om deze op een aantrekkelijke manier te verenigingen, ook al heb je jouw idee goed in je hoofd zitten. Hier kan Fueld je bij helpen.

Wij helpen je in drie stappen aan foto en video content die jouw boodschap tot leven brengt bij je publiek.

  1. Strategiebepaling om je bedrijfsdoelstellingen, doelgroep en behoeften voor je visuele content vast te stellen.
  2. Uitvoering ervan binnen het grotere geheel van je online marketing strategie.
  3. Monitoring van de effectiviteit van je foto en video content marketing.

Geheel of gedeeltelijk je foto of video content aan ons uitbesteden? Van scripts schrijven tot editing, wij regelen het voor je! Omdat wij volgens Marketing as a Solution werken, kun je verschillende onderdelen van online marketing bij ons mixen en matchen, zodat je optimaal resultaat kunt boeken. 

Waarom foto en video content uitbesteden?

Omdat je kwaliteit voorop stelt

De eerste indruk wordt vaak online gevormd. Hoogwaardige foto en video content zijn daarom onmisbaar als je deze onvergetelijk wilt maken.

Wanneer je deze taken uitbesteedt aan professionals, verzeker je jezelf van content die niet alleen visueel aantrekkelijk is, maar ook technisch onberispelijk. Denk aan het verschil tussen zelfgemaakte foto's met een smartphone en de verfijnde afbeeldingen geschoten door een professional met oog voor detail, belichting en compositie.

Dit niveau van kwaliteit trekt direct de aandacht en houdt je potentiële klanten geboeid. Vergeet niet dat visuele content gemiddeld genomen 40 keer meer gedeeld wordt op sociale media dan andere soorten content.

Omdat je autoriteit wilt uitstralen

Het uitbesteden van je foto en video content is niet alleen een investering in kwaliteit, maar ook een statement over de professionaliteit en de ernst waarmee je jouw merk presenteert. Het gebruik van professioneel gemaakte visuals weerspiegelt jouw toewijding aan uitmuntendheid en bouwt vertrouwen op bij je doelgroep.

Stel dat je een consultancy bedrijf hebt en je jouw successen en expertise deelt door middel van strak geproduceerde video’s. Deze content straalt autoriteit uit en positioneert jouw bedrijf als een leider in je vakgebied.

Omdat klanten neigen naar bedrijven die zekerheid uitstralen, levert dit jou een versterkte merkloyaliteit en een groeiende klantenkring op.

Omdat je jouw tijd en geld liever anders investeert

Het up-to-date houden van professionele fotografie- en videografie-apparatuur is een dure aangelegenheid. Tel daar de bijbehorende software voor bewerking en postproductie bij op en de kosten lopen al snel op.

Daarnaast moet je zelf ook bijblijven wil je al deze tools effectief kunnen inzetten. Het bijhouden van de laatste trends en technologieën vraagt om een flinke tijdsinvestering; we praten niet over uurtjes, maar over dagen die je kwijt bent aan leren en experimenteren. En dat is leuk, maar heb je daar eigenlijk wel tijd voor? Waarschijnlijk niet.

Door het uitbesteden van je fotografie en video content productie aan experts, bespaar je jezelf deze zware investeringen. Zo kun jij je helemaal richten op andere belangrijke aspecten van je bedrijf, terwijl je toch profiteert van hoogwaardige visuals.

IT-MARKETING

Wil je zien welke content wij maken?

Dan kan! Ik laat je tijdens een kennismaking graag meer content zien die wij al voor onze klanten hebben gecreëerd. 

10 factoren en ideeën die jouw video content kracht bijzetten

1. Kort en bondig

Een korte video zegt meer dan duizend woorden. Het is belangrijk om de aandacht van je kijkers vast te houden en ze niet te overweldigen met lange, uitgebreide video's. Daarom werken korte video's perfect om je boodschap snel en effectief over te brengen en je kijker te boeien. Beperk je online video dus tot een duur van 1-2 minuten en zorg ervoor dat elke seconde telt.

 

2. Humor en verhalen

Visuele content met boeiende verhalen of subtiele humor genereert meer betrokkenheid bij je publiek. Ook helpt het bij het opbouwen van een emotionele connectie met je merk. Wees daarom creatief met het gebruik van humor of vertellen van verhalen om je boodschap over te brengen.

3. Kennis

Educatieve video content wordt vaak gedeeld en zorgt daardoor voor groot bereik — en dus meer zichtbaarheid voor je merk. Door je publiek te informeren over waardevolle inzichten of diepgaande kennis zo te vertellen dat zij het ook begrijpen, laat je zien dat jij een expert bent in jouw branche. Dat vergroot de betrouwbaarheid van je merk.

 

4. Live-uitzending

Een live video of webinar is een geweldige manier om in contact te komen met je publiek en direct vragen te beantwoorden. Het geeft een persoonlijke touch aan je content en zorgt voor meer interactie en betrokkenheid van je kijker, vooral bij een webinar. Perfect dus voor een demonstratie van je nieuwe product of een masterclass met een Q&A-sessie!

 

5. Personalisatie

Wanneer je gepersonaliseerde video content aanbiedt voor verschillende marktsegmenten gebaseerd op interesse, voelen je kijkers zich meer betrokken en aangesproken. Door de juiste boodschap op het juiste moment te verspreiden vergroot je de kans dat ze jouw boodschap onthouden en actie ondernemen. Dat is gunstig voor de betrokkenheid van je doelgroep en daarmee voor je conversie.

 

6. Interactiviteit

Interactieve video's zijn een geweldige manier om de aandacht van je publiek vast te houden en hen actief te betrekken bij je boodschap. Door interactieve elementen, zoals klikbare links of ingebedde formulieren, toe te voegen aan je video content zorg je voor betrokkenheid van je publiek. En dat biedt weer een uitstekende mogelijkheid voor conversie.

 

7. Klantgetuigenissen en casestudy's

Wanneer je echte ervaringen van klanten deelt, bouw je vertrouwen op bij potentiële klanten en toon je de effectiviteit van je product of dienst. Hiermee kun je je doelgroep inspireren en overtuigen om voor jouw merk te kiezen. Het toevoegen van klantgetuigenissen en casestudy's aan je video content is dus een krachtige manier om je boodschap te versterken.

 

8. Een kijkje in de keuken

Geef je publiek een kijkje achter de schermen van je organisatie om een persoonlijke band te creëren en de transparantie van je merk te vergroten. Dit kan bijvoorbeeld door middel van vlogs of 'een dag uit het leven van' video's. Zo laat je zien wie de gezichten achter je merk zijn en wat er allemaal gebeurt om jouw producten of diensten te realiseren.

 

9. Diversiteit in je video's

Van explainer video's en product demo's tot educatieve video's en livestreams, diversiteit in je video content helpt je effectief te communiceren met je doelgroep. Door verschillende soorten video's te gebruiken kun je jouw boodschap beter afstemmen op de behoeften en voorkeuren van je publiek.

 

10. Optimalisatie voor verschillende kanalen

Het optimaliseren van je visuele content voor verschillende kanalen zoals LinkedIn en YouTube, vergroot je bereik en zorgt ervoor dat je boodschap het juiste publiek bereikt. Elk platform heeft zijn eigen kenmerken en doelgroep, dus zorg ervoor dat je jouw online video aanpast op basis van het kanaal waarop ze worden gedeeld.

 

VIND ANTWOORD OP

Veelgestelde vragen over fotografie en video content

Wat is video content marketing?

Video content marketing is het proces waarbij bedrijven video's gebruiken om hun merk, producten of diensten te promoten. Het draait allemaal om het boeien van je doelgroep met visuele verhalen die informeren, entertainen en aanzetten tot actie. Ook kun je met video content complexe informatie op een eenvoudige en toegankelijke manier overbrengen aan je kijker.

Door in te zetten op video's kun je een diepere emotionele connectie met je kijkers opbouwen. Het is een krachtig middel om je zichtbaarheid te vergroten, engagement te verhogen en uiteindelijk je sales te stimuleren.

Waarom meer video inzetten op social media?

Video's op social media zijn een ware gamechanger. Ze grijpen de aandacht sneller dan welke andere vorm van content dan ook. Even scrollen en bam, je kijker is verkocht. Dat komt omdat onze hersenen visuele informatie 60.000 keer sneller verwerken dan tekst. En laten we eerlijk zijn, in een wereld vol afleiding is video content koning.

Daarnaast stimuleren platforms zoals Instagram, Facebook en TikTok video content met algoritmes die voorrang geven aan dynamische visuele content. Zo worden je berichten niet alleen vaker bekeken, maar ook breder gedeeld. Het resultaat? Een grotere naamsbekendheid en engagement score, zonder dat je daar extra budget voor moet vrijmaken.

Het mooiste van alles is dat video's op social media jou een unieke kans bieden om je merkpersoonlijkheid op een authentieke manier te tonen. Je verhaal wordt niet alleen gehoord, maar ook gevoeld. Dit bouwt aan een sterke relatie met je publiek, die de basis vormt voor trouw en conversie op lange termijn.

Kortom, meer video inzetten op social media is een slimme zet voor ieder bedrijf dat wil groeien en floreren in het digitale tijdperk.

GROEI BEGINT MET KENNIS

Laat je inspireren door onze blogs

IT-MARKETING

De acht nieuwste ontwikkelingen van LinkedIn

LinkedIn heeft afgelopen zomer een aantal nieuwe ontwikkelingen doorgevoerd. Waarschijnlijk bent u er al een paar tegengekomen, maar kent u deze al?

IT-MARKETING

Fueld wint de Small Business Award!

Marketing as a Solution is het uitbesteden van een krachtige combinatie van online marketing diensten, specifiek gericht op de ICT branche.

VERGROOT HET ONDERNEMEND VERMOGEN VAN JOUW ORGANISATIE

Team Fueld staat voor je klaar.

Altijd op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in CRM en marketing?

De wereld staat niet stil en wij zeker ook niet. Schrijf je in en voor onze nieuwsbrief en ontvang regelmatig nieuws en updates over HubSpot en IT-marketing. We beloven je niet te spammen!