Meer succes met jouw online marketing strategie

Weet je niet waar je moet beginnen in de zee van mogelijkheden in digitale marketing?

Wil je weten welke online middelen jouw bedrijf nou écht verder kunnen helpen?

Tijd om hulp in te schakelen bij het ontwikkelen van je online marketing strategie! 

Vertel onze experts waar voor jou de grootste uitdaging ligt en dan geven we samen handen en voeten aan een online strategie die je gehele customer journey ondersteunt.

Online marketing strategie header

In 3 stappen een online strategie met meer conversie

Of je nou producten of diensten verkoopt: wanneer jij niet op de plekken bent waar jouw potentiële klanten zich bevinden, kun je adverteren wat je wilt, maar echt resultaat behalen zal er dan niet in zitten.

Daarom is het belangrijk dat je je online middelen strategisch inzet, zodat je precies de juiste doelgroep online bereiken kunt.

En dat is precies de expertise van Fueld. 

Wij helpen je in drie stappen aan een online marketing strategie die je bedrijf laat groeien: 

Analyse

om je bedrijfsdoelstellingen en behoeften voor je online marketing af te stemmen.

Ontwikkeling

van een content strategie op basis van een content canvas en meerdere online kanalen.

Inrichting

van je CRM en marketing tools voor optimale ondersteuning van je online marketing strategie.

Superfijn, zo'n effectieve online marketing strategie, maar kom je handen te kort voor de uitvoer ervan? Ook dan kun je bij ons terecht. Met ons Marketing as a Solution-concept kun je jouw online marketing gedeeltelijk of zelfs geheel aan Fueld uitbesteden. Jij krijgt voor een vast maandbedrag toegang tot ons volledige team van specialisten, die zich elk met hun eigen expertise inzetten voor jouw online succes.  

IT-MARKETING

Sparren over jouw online marketing strategie?

Dan kan met mij! Met meer dan 30 jaar ervaring in CRM en online marketing denk ik graag met je mee over hoe je met onze hulp jouw organisatie naar het volgende niveau tillen.  

Waarom online marketing strategie uitbesteden?

 

Illustrations_Eye1

Omdat je niet wilt achterlopen op je concurrenten

Zoveel mensen, zoveel wensen en daarmee is niets zo grillig als het gedrag van de consument. De ene maand zijn ze massaal te vinden op Facebook, terwijl ze de volgende maand allemaal overstappen naar Instagram.  

Daardoor is het bijna onmogelijk om altijd up-to-date te blijven met deze aldoor veranderende trends en ontwikkelingen, maar je hieraan onttrekken is ook geen optie, want je concurrentie zit ook niet stil. En die wil je natuurlijk niet aan je voorbij laten gaan. Door het uitbesteden van je online marketing strategie aan de professionals van Fueld zorg je ervoor dat jouw bedrijf altijd mee gaat met de nieuwste digitale ontwikkelingen en trends.  

Zo loop je nooit achterop bij je concurrenten en behoud je jouw voorsprong in de markt.  

 

2022_Design_Icon_BarGraph_RGB_L

Omdat je groeikansen wilt maximaliseren 

Een gemiste kans is snel gemaakt als het gaat om online marketing. Het is namelijk een ontzettend krachtig middel om je bedrijf te laten groeien en meer klanten aan te trekken.  

Wanneer je jouw online marketing strategie uitbesteedt aan Fueld, ben je verzekerd van een professionele aanpak die gericht is op het maximaliseren van jouw groeikansen. Onze experts weten precies welke online kanalen en methodes ze moeten inzetten, afgestemd op de doelgroep die je wilt bereiken. Met onze uitgebreide kennis en ervaring beschikken we over geavanceerde technieken, innovatieve oplossingen en data-gedreven inzichten die ervoor zorgen dat jouw bedrijf verder groeit en bloeit.  

Zo haal jij maximaal rendement uit je online marketing activiteiten en groeit jouw bedrijf sneller dan ooit tevoren. 

 

2022_Design_Icon_HappySpectrum_RGB_L016

Omdat je jouw marketing budget optimaal wilt benutten

Steeds opnieuw het wiel moeten uitvinden is niet alleen tijdrovend, maar ook kostbaar. Als je zelf aan de slag gaat met je online marketing strategie, loop je het risico dat je veel tijd en geld investeert in online kanalen en methodes die uiteindelijk niet goed werken voor jouw bedrijf.  

Wanneer je dit overlaat aan de experts van Fueld, weet je zeker dat jouw marketing budget optimaal wordt benut. Wij hebben de kennis en ervaring om snel en vakkundig te bepalen wat de juiste online kanalen en methodes zijn die bijdragen aan het behalen van jouw marketingdoelen. Door samen te werken met ons gespecialiseerde team vergroot je de kans op succes en kun je je volledig richten op andere belangrijke aspecten van je bedrijf. Dit zorgt ervoor dat je niet onnodig geld verspilt aan ineffectieve marketingstrategieën. 

Zo maak je optimaal gebruik van jouw marketing budget en behaal je maximale resultaten met jouw investeringen. 

Zo werkt online marketing strategie uitbesteden aan Fueld

Al je online activiteiten en de kosten die daarmee gemoeid gaan leveren je veel meer op als je marketing strategie van hoog niveau is. Investeren in een goede strategie die jouw product of dienst op de kaart zet en jouw doelgroep bereikt is daarom van groot belang. Maar het ontwikkelen en implementeren van zo'n strategie vergt tijd, kennis en ervaring die niet iedereen in huis heeft.  

Gelukkig kun je hiervoor terecht bij Fueld, expert op het gebied van digital marketing. Onze specialisten hebben zelf aan het roer gestaan bij zowel de ontwikkeling als de uitvoering van online marketing strategieën. Met hun ervaring kun je erop vertrouwen dat jouw online aanwezigheid optimaal benut wordt en dat je de beste resultaten behaalt. 

Voor het opstellen van een krachtige digitale marketingstrategie voor jouw bedrijf focussen we op onderstaande drie aspecten, die allemaal een belangrijk onderdeel vormen van een succesvolle online marketing strategie.

ONLINE STRATEGIE

Drie belangrijke aspecten voor een succesvolle strategie

Illustrations_Idea3

Organisatie advies

We beginnen met een grondige analyse van je organisatie om te zien waar we kunnen optimaliseren.

Met deze waardevolle gegevens vertalen we vervolgens je bedrijfsstrategie naar een uitstekende marketingstrategie en zorgen we ervoor dat je doelstelling meetbaar is. Tot slot zorgen we voor een perfecte afstemming tussen sales, service, development en marketing.

Zo weten we precies hoe jouw organisatie optimaal ingericht kan worden voor maximale impact van online marketing op je doelen.

2022_Design_Icon_Paint_RGB_L

Content strategie

We helpen je een heldere en efficiënte content strategie te ontwikkelen die gericht is op het aanspreken en binden van jouw doelgroep. Je customer journey, buyer persona en gebruikerservaring leveren waardevolle inzichten in hoe we jouw content canvas het beste kunnen vullen.

Dit vertalen we vervolgens naar een content kalender, inclusief een selectie van de juiste kanalen, tone of voice en typen content voor het bereiken van jouw doelgroep. Tot slot analyseren we doorlopend de interactie met je content en andere KPI's om de effectiviteit van de strategie te meten en bij te sturen indien nodig.

Zo zorgen we voor een doordachte en effectieve content strategie.

2022_Design_Icon_ChatBubble_RGB_L

Sales & marketing

Sales en marketing zouden altijd de beste vrienden moeten zijn, maar in de praktijk is dat niet altijd het geval. Daarom zorgen wij ervoor dat deze twee afdelingen perfect op elkaar afgestemd zijn en samenwerken aan het behalen van jouw doelstellingen.

We helpen je plannen, systemen en doelstellingen af te stemmen en CRM- en marketing tools optimaal in te richten en te gebruiken, zodat jouw sales team en marketeers elkaar beter kunnen begrijpen en ondersteunen.

Zo zorgen we voor een integrale aanpak, waarin sales en marketing samen aan hetzelfde doel werken om zo de beste resultaten te behalen.

Wat is een online marketing strategie?

Een online marketing strategie begint met een uitgewerkte bedrijfsstrategie. Jouw online marketing strategie moet namelijk een vertaling zijn van je algemene strategie en de bedrijfsdoelstellingen die hierin verwerkt zijn. Een goede online marketing strategie geeft dus aan op welke manier je door middel van online marketing zoveel mogelijk kan bijdragen aan de algemene strategie van je bedrijf.  

De marketing strategie gaat daarbij niet alleen over wat marketing doet, maar ook hoe dit is ingebed in de gehele organisatie. Marketing moet niet een eilandje in de organisatie zijn, maar een onderdeel van de samenwerking tussen management, verkoop, service en productontwikkeling.   

Wat is het verschil tussen een online marketing strategie en een online marketing plan?

Het marketing plan geeft aan welke marketing instrumenten op welke manier worden ingezet om bepaalde doelstellingen te bereiken. Dit omvat onder andere traditionele marketing tactieken voor reclame, promotie, distributie en prijsstelling.  

Een marketing strategie gaat nog een stap verder door aan te geven welke marketing doelstellingen er zijn, welke middelen je daarvoor het beste kunt inzetten en hoe je de organisatie vorm geeft om het meeste uit je marketing te halen. Dit omvat een grondige analyse van de markt, concurrenten en doelgroepen, evenals de ontwikkeling van een duidelijke merkidentiteit en klantbenadering.  

Door deze elementen te combineren kun je als organisatie effectiever inspelen op de behoeften van de markt en daardoor duurzame groei realiseren. 

Welke online kanalen zijn er allemaal?

Social media 

Social media kanalen zoals Facebook, Instagram, Twitter, LinkedIn en TikTok bieden mogelijkheden voor gerichte advertenties en organische groei door middel van sociale interactie. 

Zoekmachine optimalisatie (SEO) 

Door je website en content te optimaliseren voor zoekmachines zoals Google kun je hoger in de zoekresultaten verschijnen en zo meer organisch verkeer naar je site trekken. 

E-mail marketing 

E-mail campagnes blijven een effectieve manier om direct met je doelgroep te communiceren en hen te informeren over aanbiedingen, nieuws en updates. 

Content marketing 

Dit omvat het creëren en delen van waardevolle content zoals blogs, video's, infographics en e-books om je publiek aan te trekken en betrokken te houden. 

Betaalde advertenties (SEA) 

Programma's zoals Google Ads en social media-advertenties maken het mogelijk om gericht te adverteren en zo je bereik en zichtbaarheid te vergroten. 

Video marketing 

Platforms zoals YouTube en Vimeo maken het delen van videomateriaal gemakkelijk, wat kan helpen om je boodschap op een visuele en betrokken manier over te brengen. 

Wat zijn KPI's?

KPI's, wat staat voor key performance indicators, zijn meetbare waardes die aangeven hoe effectief een bedrijf is in het behalen van zijn strategische doelstellingen.  

Deze meetbare gegevens worden gebruikt om het succes van een specifieke activiteit of proces te evalueren. Voor online marketing kunnen dit bijvoorbeeld metrics zijn zoals het aantal bezoekers op je website, conversieratio, klantbetrokkenheid en ROI (return on investment).  

Het regelmatig monitoren en analyseren van je KPI's helpt je om inzicht te krijgen in de prestaties en om strategische beslissingen te nemen voor verdere optimalisatie, vooral wanneer je deze combineert met de demografische gegevens van je doelgroep. 

Wat kost online marketing strategie uitbesteden?

De kosten van online marketing uitbesteden worden bepaald door verschillende factoren, zoals: 

  • Wat is de capaciteit van het online marketing bureau?
  • Wat is hun ervaring met online marketing? 
  • Hoe specifiek is je bedrijfsstrategie? 
  • Welke online doelen wil je behalen?
  • Wat is er nodig om deze doelen te behalen? 
  • Wat is je doelgroep? 
  • Hoe ziet je huidige online infrastructuur eruit?  

Kortom, voordat je een strategie kunt gaan opstellen en de bijbehorende kosten ervan kunt bepalen, moet je eerst allerlei zaken in kaart brengen. Daarmee leg je een goede basis en heb je een duidelijk overzicht van wat je kan verwachten. Alleen dan kun je met een online marketing bureau om de tafel gaan zitten en plannen maken voor het opzetten en uitvoeren van jouw ideale strategie. 

GROEI BEGINT MET KENNIS

Laat je inspireren door onze blogs

IT-MARKETING

De acht nieuwste ontwikkelingen van LinkedIn

LinkedIn heeft afgelopen zomer een aantal nieuwe ontwikkelingen doorgevoerd. Waarschijnlijk bent u er al een paar tegengekomen, maar kent u deze al?

IT-MARKETING

Fueld wint de Small Business Award!

Marketing as a Solution is het uitbesteden van een krachtige combinatie van online marketing diensten, specifiek gericht op de ICT branche.

VERGROOT HET ONDERNEMEND VERMOGEN VAN JOUW ORGANISATIE

Team Fueld staat voor je klaar.

Altijd op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in CRM en marketing?

De wereld staat niet stil en wij zeker ook niet. Schrijf je in en voor onze nieuwsbrief en ontvang regelmatig nieuws en updates over HubSpot en IT-marketing. We beloven je niet te spammen!