SOCIAL MEDIA

Een onweerstaanbaar bedrijfsimago door social media uitbesteden

Lukt het maar niet om meer interactie te krijgen op die leuke posts die je hebt gedeeld? Heb je geen idee wat voor content je nou eigenlijk moet plaatsen op jouw social media kanalen? Tijd om je social media beheer uit te besteden!

Vertel in welke onderdelen van jouw social media beheer onze specialisten je kunnen ontzorgen en dan maken we samen een effectieve strategie vol unieke content waarmee jij de juiste doelgroep bereiken kunt.

In 3 stappen een online bedrijfsimago dat meer potentiële klanten aantrekt

Met al die verschillende social media vind je het misschien lastig om te bepalen wat nou het juiste kanaal voor je is om op te posten, welke aanpak waar het beste werkt om groter bereik te krijgen of wat de juiste content is om je social media account verder te laten groeien. Met Fueld aan je zijde krijg je grip op je posts.

Wij helpen je in drie stappen aan een onweerstaanbaar bedrijfsimago dat meer potentiële klanten aantrekt.

 1. Strategiebepaling om je bedrijfsdoelstellingen en behoeften voor je social media vast te stellen.

 2. Uitvoering van deze strategische aanpak met creatieve content op jouw social media kanalen.

 3. Monitoring van de effectiviteit van je social media marketing.

Je kunt delen hiervan aan ons uitbesteden, maar als je wilt, kunnen we zelfs je gehele social media beheer uit handen nemen. 

Waarom je social media uitbesteden?

Omdat je tijd schaars en kostbaar is

Bijblijven in je vakgebied kost veel tijd, laat staan als je geen trendvolger maar trendsetter wilt zijn. Om dan ook nog goed geïnformeerd te blijven over de laatste trends en ontwikkelingen in hoe je social media het beste kunt inzetten, ben je nog meer tijd en energie kwijt — tijd en energie die je beter kunt besteden aan het runnen van je bedrijf.

Door het uitbesteden van je social media beheer heb je experts aan je zijde die hier alles over weten en jouw publiek precies begrijpen. Met slimme strategieën helpen ze je meer likes, comments en shares te genereren. Zo wordt je merk niet alleen zichtbaarder, maar profileer je je ook als voorloper in je branche, zonder dat je tijd verspilt aan het leren van nieuwe tools en technieken.

Omdat je meer potentiële klanten wilt

Social media zijn een belangrijke bron voor het verwerven van nieuwe klanten. Wanneer je actief en doelgericht gebruik maakt van social media, kun je de online aanwezigheid van je bedrijf aanzienlijk vergroten. En je raadt het al: hoe meer je gezien wordt, hoe meer potentiële klanten je bereikt.

Wanneer je je social media uitbesteedt aan social media specialisten, zorg je voor continuïteit en de hoogste kwaliteit van je posts. Dit betekent niet alleen meer zichtbaarheid voor je bedrijf, maar ook een professionalisering van je online imago, wat jou helpt potentiële klanten te overtuigen om voor jouw bedrijf te kiezen.

Omdat je maximale impact wilt met je marketing budget

Ouderwetse mond-tot-mondreclame is krachtig en voordelig middel om nieuwe klanten binnen te halen. Met het grote bereik van social media kun je dit voor relatief lage kosten online een zetje geven, als je tenminste weet waar je mee bezig bent.

Een professioneel team beschikt over al deze know how. Ze weten exact hoe ze met unieke content, die verbondenheid en interactie stimuleert, de juiste doelgroep bereiken en betrekken bij je merk. Daardoor krijg je meer tevreden volgers, die meer geneigd zijn hun positieve ervaringen te delen. Zo transformeert een team van experts jouw volgers in gepassioneerde ambassadeurs die met plezier jouw merk promoten binnen hun eigen netwerken.

5 redenen waarom social media een must zijn voor jouw bedrijf

Uit het jaarlijkse onderzoek van Newcom blijkt dat we anno 2024 met z'n allen gemiddeld bijna twee uur per dag aan allerlei social media kanalen besteden. Daarmee bieden ze een enorm bereik van miljoenen gebruikers en een dus zee aan kansen voor interactie met je doelgroep.

Als jij je social media slim weet in te zetten, haal je hier een hoop voordelen uit. Wij zetten er vijf voor je op een rijtje.

1. Het vergroot je merkbekendheid

Door het grote bereik van social media is dit dé plek om je merk zichtbaar te maken bij een breed publiek. Een consistente en professioneel uitgevoerde social media strategie verhoogt niet alleen de bekendheid van jouw merk, maar bouwt ook aan merkloyaliteit. Bedrijven die actief posten op social media zien een significante stijging in merkherkenning.

2. Het versterkt je klantrelaties

Social media platforms bieden de unieke kans om direct en persoonlijk met je (potentiële) klanten te communiceren. Door regelmatig te posten en te reageren bevorder je een gevoel van gemeenschap en verbondenheid. Ook zijn consumenten die een positieve ervaring hebben met een merk op social media meer geneigd dit aan te bevelen aan anderen.

3. Het verbetert je klantenservice

Social media zijn een effectief kanaal voor je klantenservice vanwege het directe contact. Je kunt meteen reageren op vragen, klachten en complimenten, wat zorgt voor blijere klanten en meer loyaliteit.

 

4. Het is een kosteneffectieve vorm van marketing

Bedrijven scoren een hogere ROI met social media marketing dan met de traditionele aanpak. Dat maakt social media een heel betaalbare manier om je publiek te bereiken. Zelfs als je niet veel te besteden hebt, kun je toch knallen met campagnes.

5. Het geeft inzicht in je doelgroep

Op social media kun je veel data verzamelen over je volgers, zoals leeftijd, geslacht en interesses. Deze informatie is zeer waardevol bij het verfijnen van je marketing strategieën en het benaderen van je doelgroep. Zo kun je gerichte campagnes en content creëren die beter aansluiten bij de behoeften en interesses van je doelgroep.

IT-MARKETING

Sparren over social media uitbesteden?

Dan kan met mij! Met meer dan 30 jaar ervaring in CRM en online marketing denk ik graag met je mee over hoe je met onze hulp jouw organisatie naar het volgende niveau tillen.  

Vind antwoord op

Veelgestelde vragen over social media marketing

Wat is social media uitbesteden?

Social media uitbesteden houdt in dat je een externe partij zoals een online marketing bureau inschakelt om het beheer en de content creatie van jouw social media kanalen nemen. Je kunt een externe partij gedeeltelijk of volledig verantwoordelijk maken voor de strategie, productie en monitoring van je sociale media kanalen.

Wat zijn de voordelen van social media uitbesteden?

Social media uitbesteden levert je verschillende voordelen op, ongeacht de omvang of de branche van je bedrijf.

Tijdbesparing

Door het uitbesteden van je social media ben je zelf minder tijd kwijt aan het beheren en creëren van content voor je kanalen. Hierdoor kun jij je focussen op andere belangrijke werkzaamheden voor je bedrijf.

Professionele aanpak

Externe partijen hebben vaak meer kennis en ervaring op het gebied van social media marketing, waardoor zij jouw kanalen op een professionele en effectieve manier kunnen beheren.

Constante aanwezigheid

Met het uitbesteden van je social media heb je altijd iemand die jouw kanalen in de gaten houdt en snel kan reageren op berichten of vragen van je volgers. Zo blijf je constant aanwezig en bouw je een sterk online imago op.

Toegang tot nieuwe ideeën en trends

Externe specialisten kunnen je ook helpen met het bedenken van nieuwe content of het toepassen van nieuwe trends op social media. Zo blijft jouw online aanwezigheid fris en relevant.

 

Wat zijn de voordelen van social media beheer uitbesteden?

Social media beheer uitbesteden geeft je diverse voordelen:

 • Je profiteert van expertise en ervaring van specialisten voor een sterkere online aanwezigheid.

 • Je kunt doelgerichtere en effectievere marketingstrategieën opzetten die zorgen voor verbeterde betrokkenheid en groei van je volgers.

 • Jij kunt je op jouw kernactiviteiten concentreren met het vertrouwen dat je social media kanalen professioneel beheerd en geoptimaliseerd worden.

Social media beheren is voor Fueld dagelijkse kost. Van Instagram tot LinkedIn en daar voorbij, wij helpen je graag het maximale uit je posts te halen. Neem contact met ons op en ontdek hoe je meer uit je social media kunt halen.

Wat zijn de voordelen van social media marketing uitbesteden?

Social media marketing uitbesteden biedt jou verschillende voordelen:

 • Je beschikt over een gespecialiseerd team met expertise en ervaring in online marketing strategieën die je merkbekendheid en verbondenheid van je doelgroep stimuleren.

 • Het versterkt je marketing activiteiten en zorgt voor efficiëntere besteding van je marketing budget door een integrale aanpak.

 • Je hoeft je geen zorgen te maken over up to date blijven met laatste trends en ontwikkelingen in de algoritmes van de verschillende kanalen.

 • Je bent verzekerd van de best mogelijke resultaten door continue monitoring en optimalisatie van je campagnes waar en zodra nodig.

 • Je bereikt een hogere conversie en verkoop door inzet van social media professionals met bewezen successen.

Met Fueld als je partner in social media marketing geniet je van al deze voordelen — en meer. Neem contact met ons op en ontdek hoe wij je kunnen helpen je online imago te versterken en daarmee je bedrijf te laten groeien.

Wat kost social media uitbesteden?

De kosten voor het uitbesteden van social media variëren afhankelijk van verschillende factoren, waaronder de omvang van je bedrijf, de doelstellingen die je wilt bereiken en de flexibiliteit van de gewenste diensten.

Over het algemeen biedt een online marketing of social media bureau verschillende pakketten aan, die variëren van basiswerkzaamheden in social media beheer en content creatie tot volledige strategieontwikkeling, uitvoering en monitoring. Sommige bureaus werken met social media abonnementen die maandelijks opzegbaar zijn. Houdt er rekening mee een social media abonnement vaak minder flexibiliteit biedt indien je specifieke wensen hebt voor je social media beheer.

Daarom is het slim om specifieke offertes aan te vragen bij meerdere partijen, zodat je de diensten en kosten kunt vergelijken in relatie tot je eigen behoeften en budget. Maandelijks opzegbaar klinkt misschien leuk, maar je kan maar zo onderaan de streep voordeliger uit zijn wanneer je een jaarverband aangaat.

 

Waarom is goede social media strategie belangrijk?

Een goede social media strategie is cruciaal omdat het de ruggengraat vormt van je online aanwezigheid en communicatie met je doelgroep. Het helpt om je marketing doelen systematisch te bereiken door het bepalen van de juiste kanalen, content en interactiemethoden die resoneren met je volgers. Je wilt niet zomaar content delen op elk willekeurig kanaal, want op bijvoorbeeld LinkedIn vind je heel andere gebruikers dan op Instagram.

Daarom moet je slim bepalen waar en hoe je jouw doelgroep het beste kunt bereiken. Dat leidt niet alleen tot verhoogde merkbekendheid en betrokkenheid, maar versterkt ook de relatie met je klanten.

Daarnaast maakt een goed doordachte strategie het mogelijk om je resultaten te meten en te optimaliseren, waardoor je flexibel kunt inspelen op veranderingen binnen je doelgroep of de markt. Zonder een duidelijke social media strategie loop je het risico middelen en tijd te verspillen aan activiteiten die weinig tot geen impact hebben op je bedrijfsresultaten.

Welke social media marketing kanalen zijn relevant voor mijn bedrijf?

Je wilt er natuurlijk zo goed mogelijk voor zorgen dat je bedrijf zichtbaar is, maar voordat je lukraak een Pinterest account aanmaakt of los gaat met Instagram marketing, is het goed om na te denken over wie je wilt bereiken en met welke content. Zo bepaal je welk social media kanaal het beste bij je past.

Niet elk kanaal is geschikt voor elk bedrijf en in de meeste gevallen bereik je meer met twee kanalen die je goed bijhoudt, dan met vijf kanalen waar je maar weinig actief op bent. Focus je daarom op de kanalen die het beste aansluiten bij jouw (zakelijke) doelgroep en die passen bij jouw organisatie. Dan weet jij die potentiële klant zo te bereiken!

LinkedIn

Met LinkedIn bereik je voornamelijk de zakelijke markt. Het is daarom vooral een geschikt platform voor B2B-bedrijven om hun expertise te tonen, kennis te delen en potentiële klanten te bereiken. De ingebouwde LinkedIn Sales Navigator biedt ook mogelijkheden voor leadgeneratie via je LinkedIn pagina.

Facebook

Met ruim drie miljard actieve gebruikers is Facebook wereldwijd het grootste social media platform. Het platform is geschikt voor zowel B2C- als B2B-bedrijven en biedt verschillende mogelijkheden voor adverteren en het opbouwen van een community.

Instagram

Instagram is populair onder jongeren en daardoor vooral geschikt voor B2C-bedrijven die een jongere doelgroep willen aanspreken. Via Instagram kun je jouw merk goed in de spotlight te zetten dankzij de visuele mogelijkheden. Hierdoor is Instagram een effectief platform voor branding en promotie, vooral gezien de opkomst van de visuele zoekmachine (visual search).

Whatsapp en Whatsapp Business

Met maar liefst 13,4 miljoen gebruikers in Nederland is WhatsApp een interessant platform om jouw doelgroep te bereiken. Het is vooral geschikt voor directe communicatie met klanten en het versturen van gepersonaliseerde (marketing)boodschappen via de nieuwe WhatsApp Business app.

X (voormalig Twitter)

X is ideaal voor het posten van snelle, korte berichten en nieuwsupdates. Het platform wordt voornamelijk gebruikt door journalisten en influencers, dus het kan een goede keuze zijn voor bedrijven met een focus op media en PR.

Andere social media kanalen

Naast de bovengenoemde kanalen, zijn er nog veel andere social media platformen die relevant kunnen zijn voor jouw bedrijf. Denk bijvoorbeeld aan YouTube. Pinterest, TikTok en Snapchat.

Hoe zorg ik ervoor dat mijn social media een succes worden?

Om ervoor te zorgen dat jouw social media kanalen een succes worden is het belangrijk dat je per platform een duidelijke strategie hebt en dat je consistent bent in het delen van relevante content.

Begin met het definiëren van je doelen voor het platform dat je gekozen hebt: wat wil je bereiken? Verbind hier ook key performance indicators (KPI's) aan, zodat je met meetbare resultaten kunt bepalen of je jouw gestelde doelen ook behaald. Zodra je doelen en KPI's helder zijn, kun je jouw doelgroep specifiek gaan definiëren. Begrijp wie ze zijn, wat hun interesses zijn en wanneer ze actief zijn op social media.

Deel vervolgens waardevolle content die met je doelgroep resoneert, zodat je met je bedrijf een goede indruk achterlaten kunt. Denk bijvoorbeeld aan educatieve posts, vermakelijke content en aanbiedingen exclusief voor jouw volgers. Vergeet niet om visuals te gebruiken, want posts met afbeeldingen en video's zorgen doorgaans voor meer engagement dan posts met alleen tekst.

Wees ook actief in het beheren van je sociale media kanalen door te monitoren en reageren op interacties. Wanneer je vragen stelt, polls gebruikt en gesprekken start, stimuleer je betrokkenheid en kun je een community opbouwen.

Analyseer tot slot je resultaten met de KPI's die je opgesteld hebt, want dan zie je welke soorten posts het beste werken. Zonodig pas je op basis hiervan je strategie aan en optimaliseer je aanpak.

Wanneer je deze stappen zorgvuldig volgt, kun je efficiënter werken in je social media beheer en zorg je voor een sterke en succesvolle aanwezigheid op je social media.

GROEI BEGINT MET KENNIS

Laat je inspireren door onze blogs

IT-MARKETING

De acht nieuwste ontwikkelingen van LinkedIn

LinkedIn heeft afgelopen zomer een aantal nieuwe ontwikkelingen doorgevoerd. Waarschijnlijk bent u er al een paar tegengekomen, maar kent u deze al?

IT-MARKETING

LinkedIn Automation: goed bewaard geheim

Maak gebruik van LinkedIn Automation. Bespaar tijd, verbeter het bereik, efficiënt contacten beheren en zicht op je data analyse.

VERGROOT HET ONDERNEMEND VERMOGEN VAN JOUW ORGANISATIE

Team Fueld staat voor je klaar.

Altijd op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in CRM en marketing?

De wereld staat niet stil en wij zeker ook niet. Schrijf je in en voor onze nieuwsbrief en ontvang regelmatig nieuws en updates over HubSpot en IT-marketing. We beloven je niet te spammen!