MARKETING CAMPAGNES

Haal meer kwalitatieve leads uit je online marketing campagne

Vind je het lastig om succesvolle online campagnes op te zetten waarmee je jouw investering terugverdient? Of wil je jouw strategie verder aanscherpen maar weet je niet waar je moet beginnen? Geen zorgen, want wij kunnen je daarbij helpen. 

Vertel onze marketing specialisten over je doelen en dan komen we samen tot online marketing campagnes die jouw doelgroep bereiken en zo jouw bedrijf laten groeien.

In 3 stappen een online marketing campagne die jou meer kwalitatieve leads oplevert

Wij helpen je in drie stappen aan meer kwalitatieve leads uit je online marketing:

 • Strategiebepaling, zodat we duidelijke doelen kunnen vaststellen voor je online campagnes.
 • Uitvoering van deze strategie, zodat je online campagnes meer structuur krijgen en meer Sales Qualified Leads (SQL's) genereren.
 • Monitoring van de resultaten en maandelijkse rapportages, zodat je jouw online campagnes kunt aanscherpen waar nodig.

Geheel of gedeeltelijk je online marketing campagne uitbesteden? Je zegt het maar! Omdat wij Marketing as a Solution leveren, kun je precies die onderdelen van online marketing uitbesteden waar je wel wat ondersteuning in kunt gebruiken.

Veranderen je behoeften? Dan bewegen wij met je mee. Zo heb jij steeds de online marketing support die je nodig hebt, zonder zorgen.

Waarom je online marketing campagnes uitbesteden?

Omdat je anders je investering er maar moeilijk uit haalt

Hoewel het inhuren van een extern bureau in eerste instantie misschien duur lijkt, scheelt het je op de lange termijn behoorlijk in de kosten. Je hoeft dan niet te investeren in dure medewerkers, tools en software voor het uitdenken, implementeren en monitoren van je online campagnes.

Daarnaast hebben deze experts vaak al jarenlange ervaring en kennis opgebouwd, waardoor zij efficiënter en effectiever kunnen werken. Zo kunnen zij in minder tijd meer werk verzetten, want ze hoeven niet het wiel opnieuw uit te vinden. Door hun ervaring en kennis kunnen ze gemakkelijker betere resultaten behalen, wat uiteindelijk leidt tot een hoger rendement op je investering.

Je verdient jouw investering dus sneller terug wanneer je jouw online marketing campagne uitbesteedt.

Omdat je niet de juiste kennis en expertise in huis hebt

Online marketing is een vak apart en vereist de nodige ervaring en kennis om effectieve strategieën te bedenken en uit te voeren. Daarnaast is het zaak dat je goed op de hoogte blijft van alle ins en outs van online marketing, want wat vandaag goed werkt, kan volgende week alweer achterhaald zijn.

Als je deze expertise niet in huis hebt, wordt het lastig om de gewenste resultaten te behalen met je online campagnes. Marketingbureaus beschikken over professionals die up-to-date zijn met de nieuwste trends, technologieën en marketing strategieën. Ze weten precies wat werkt en wat niet, waardoor ze jouw bedrijf kunnen helpen om de juiste doelgroep te bereiken en conversies te genereren.

Zo weet je dus zeker dat jouw campagnes worden uitgevoerd volgens de meest effectieve methoden.

Omdat je meer tijd wilt overhouden voor andere belangrijke zaken

Het opzetten en beheren van effectieve campagnes vergt veel tijd en aandacht, zeker als je niet over de juiste kennis beschikt. Als ondernemer heb je het vaak al druk genoeg met allerlei andere zaken die je aandacht vragen, zoals productontwikkeling, klantrelaties en strategische planning.

Daarnaast is het lastig om de continuïteit van je online campagnes te borgen in geval van ziekte binnen je marketing team. Het zou zonde zijn als de constante stroom van nieuwe bezoekers ineens opdroogt omdat je marketeer ziek is. En ga je dan zelf inspringen en je tijd verdelen tussen verschillende taken? Dan gaat dat niet alleen ten koste van de kwaliteit en resultaten van je campagnes, maar ook van je andere werkzaamheden.

Door het uitbesteden van je online marketing campagne heb je hier geen omkijken meer naar en kun jij je volledig richten op andere belangrijke zaken binnen je bedrijf.

IT-MARKETING

Sparren over marketing campagnes?

Dan kan met mij! Met meer dan 30 jaar ervaring in CRM en online marketing denk ik graag met je mee over hoe je met onze hulp jouw organisatie naar het volgende niveau tillen.  

7 onmisbare onderdelen voor een succesvolle online marketing campagne

1. Een goed doordacht marketing plan

Een goed begin is het halve werk. Wil je een succesvolle online marketing campagne opzetten en de meest succesvolle conversie paden opstellen, dan is het formuleren van een goed marketing plan essentieel.

Een goed marketing plan geeft antwoord op de volgende vragen:

 • Wat zijn je doelstellingen? En zijn ze SMART?
 • Welke doelgroep(en) wil je aanspreken?
 • Welke (buying) persona's passen hier bij?
 • Op welke zoekwoorden wil je gevonden worden?
 • Welke campagnes, conversie paden en value propositions (content) passen hier bij?
 • Hoe doen je belangrijkste concurrenten het online en hoe onderscheid je je van hen?

2. Verkeer naar je website

Als je de voorbereiding rond hebt, is de volgende stap het vergroten van verkeer naar je website. Daarvoor moet je je online aanwezigheid onder de loep nemen en kijken waar je verbeteringen kunt doorvoeren.

De belangrijkste verbeterpunten liggen vaak in het optimaliseren van je organische vindbaarheid en het vergroten van je naamsbekendheid. Denk bijvoorbeeld aan:

 • Je website optimaliseren voor zoekmachines (SEO)
 • Waardevolle content voor je doelgroep delen via verschillende kanalen
 • Gerichte social media posts en advertentie campagnes inzetten
 • Marketing automation inrichten voor zowel potentiële klanten als je huidige klantenbestand

Al deze zaken zijn erop gericht om je publiek in een campagne (lees: conversiepad) te krijgen.

Tip: bij de verschillende fases in het koopproces is ook een andere informatiebehoefte. De ene keer komt content het beste tot zijn recht in geschreven vorm, de andere keer juist in een video. Hoe beter je hierop inspeelt, hoe hoger de interactie met je doelgroep wordt.

3. Call-to-action voor je website bezoekers

Na het succesvol vergroten van je website verkeer dankzij gerichte content is nu het moment om je bezoeker om te zetten in een potentiële klant. Daarvoor gebruik je een zogenaamde call-to-action (CTA).

Er zijn veel verschillende CTA's, zoals:

 • de ‘neem contact met me op' button
 • doorklikken op een interne link naar nog meer informatie
 • iets downloaden
 • iets laten berekenen
 • een opt-in toestaan
 • smart content zoals een pop-up die past bij de bezoeker en zijn/haar gedrag

Een goed ontworpen CTA fungeert als een gids voor je bezoekers, die hen aanspoort tot het ondernemen van actie. Het is de cruciale schakel tussen verhoogd website verkeer en het daadwerkelijk realiseren van conversies, waardoor de investering in je online marketing campagne echt zijn vruchten afwerpt.

4. Leadkwalificatie

Een deel van de bezoekers maakt zich kenbaar doordat deze ingaat op een call-to-action, maar het grootste deel van de bezoekers gaat hier niet meteen op in. Omdat je natuurlijk elke bezoeker wilt benaderen op het juiste moment met de juiste boodschap, is leadkwalificatie noodzakelijk.

De bezoekers die zich via een CTA kenbaar maken en een opt-in geven kun je daarna met een gerichte marketing automation flow behartigen. Deze flow is uiteraard afgestemd op de informatiebehoefte die bij de koopfase en de bijbehorende behoeften van de buying persona past.

Met behulp van marketing automation kun je de acties en interesses van je bezoekers volgen en een score toekennen aan elke lead. Zo weet je welke leads het meeste potentieel hebben om klant te worden en welke leads nog meer informatie nodig hebben voordat ze klaar zijn om te converteren. Dit stelt je in staat om gerichte follow-up acties uit te voeren en de juiste content aan te bieden op het juiste moment.

De bezoekers die zich niet kenbaar maken kunnen je via IP-tracking alsnog kwalificeren. Deze methode maakt het mogelijk om de achterliggende organisatie van je bezoekers vast te stellen en te koppelen aan hun gedrag. Daarnaast kunnen de meer geavanceerde IP-tracking tools ook nog eens het gedrag beïnvloeden door smart content en triggers te gebruiken.

 

5. Leads opvolgen

Op basis van de kwalificatie kun je je leads verder opvolgen. Om ervoor te zorgen dat je investering in het krijgen van gekwalificeerde leads jou ook echt iets oplevert, moet je de opvolging ervan goed organiseren.

Afhankelijk van hoe je je leads kwalificeert bestaat de opvolging onder andere uit de volgende onderdelen:

 • Remarketing op eerdere bezoekers van je website
 • Opvolging van MQL's door telemarketing
 • Opvolging van MQL's door de sales organisatie
 • Opvolging van MQL's met opt-in op basis van marketing automation
 • Opvolging van SQL's door de sales organisatie

Om deze opvolging ook in het verdere koopproces van de juiste informatie te voorzien is het van belang dat de relevante informatie uit het online kanaal onderdeel wordt van het CRM-profiel van de organisatie of de persoon. Hierbij kun je denken aan bijvoorbeeld informatie uit de CTA of de IP-tracking tool. Doordat je deze informatie aan je CRM-database toevoegt, kun je deze ook weer gebruiken voor toekomstige campagnes.

6. Online marketing campagne besturen

Wanneer je een online marketing campagne hebt opgezet en je campagne draait, wil je deze natuurlijk rendabel houden. Daarom moet je deze blijvend monitoren en bijsturen. Zo krijg je niet alleen steeds meer inzicht in waar de verbeterpunten liggen en hoe je je middelen beter kunt inzetten, maar kun je daarmee ook het resultaat steeds verder vergroten.

Omdat online bijzonder veel data aanwezig en beschikbaar is, is de belangrijkste uitdaging om goed na te denken over de inhoud van je dashboard. Een dashboard waarop de wereld aan informatie staat, maakt geen enkele marketeer blij.

Als het goed is, heb je bij het vormen van je marketing plan meetbare doelen gedefinieerd. Deze doelstellingen kunnen je helpen om de juiste data te selecteren voor je dashboard. Zo kun je bijvoorbeeld het aantal leads, conversies en omzet als belangrijkste key performance indicators (KPI's) gebruiken.

Interessante invalshoeken voor je dashboard zijn bijvoorbeeld.:

 • De mijlpalen en meetbare resultaten van het conversie pad
 • De bronnen
 • De campagnes
 • Het resultaat van doorgevoerde verbeteringen

7. Analyse en optimalisatie

Na het opzetten en besturen van je online marketing campagne is het essentieel om een stap verder te gaan door grondige analyse en voortdurende optimalisatie. Het analyseren van de verzamelde data stelt je in staat om te begrijpen welke aspecten van je campagne goed presteren en welke onderdelen ruimte voor verbetering bieden.

Deze analyses moeten regelmatig worden uitgevoerd, niet alleen aan het einde van een campagne periode, maar continu. Veranderingen in markttrends, consumentengedrag en technologische ontwikkelingen kunnen snel invloed hebben op de effectiviteit van je campagne. Door deze factoren nauwlettend in de gaten te houden en je strategieën daarop aan te passen kun je de ROI van je online marketing activiteiten beter maximaliseren.

In deze fase is het ook belangrijk om A/B-testen te implementeren voor verschillende elementen van je campagne, zoals e-mail onderwerpen, call-to-action knoppen en landingspagina layouts, om zo te bepalen wat het beste werkt voor je doelgroep. Door data-gedreven beslissingen te nemen versterk je de basis voor succes op lange termijn en kan je bedrijf blijven groeien.

VIND ANTWOORD OP

Veelgestelde vragen over online marketing campagnes

Wat is een online marketing campagne?

Een online marketing campagne is een geplande reeks van activiteiten die worden uitgevoerd met als doel het promoten van een product, dienst of merk op internet.

Deze campagnes zijn ontworpen om specifieke bedrijfsdoelen te bereiken, zoals het vergroten van de naamsbekendheid, het genereren van leads, of het stimuleren van verkopen. Hiervoor maken ze gebruik van verschillende digitale kanalen, waaronder social media, e-mail, zoekmachines en websites, om de doelgroep te bereiken en te betrekken.

Daarmee is een online marketing campagne een van de krachtigste tools om je bedrijf te laten groeien en meer klanten te bereiken. Het stelt je in staat om specifieke doelgroepen te bereiken, resultaten te meten en je marketing strategie aan te passen op basis van die gegevens.

Welke vormen van online marketing zijn er allemaal?

Elke vorm van online marketing heeft zijn eigen unieke voordelen en kun je aanpassen aan de specifieke doelen van je online campagne.

Er zijn diverse vormen van online marketing, waaronder:

Zoekmachine optimalisatie (SEO)

Dit is het proces van het optimaliseren van je website om een hogere ranking in zoekmachine resultaten te verkrijgen en zo meer verkeer naar je site te trekken.

Zoekmachine adverteren (SEA)

SEA omvat het gebruik van betaalde advertenties die verschijnen op zoekmachine resultaten pagina's. Google Ads is hier een bekend voorbeeld van.

Content marketing

Dit betreft het creëren en verspreiden van waardevolle, relevante en consistente content om een specifiek publiek aan te trekken en te behouden.

Social media marketing

Dit gebruikt social media platforms zoals Facebook, Instagram en Twitter om je merk, product of dienst te promoten.

E-mail marketing

Het versturen van e-mails naar een lijst van potentiële of bestaande klanten om relaties te onderhouden en om promotie te maken voor producten of diensten.

Wat is het verschil tussen inbound marketing en outbound marketing?

Inbound marketing richt zich op het aantrekken van klanten door het creëren van waardevolle content en ervaringen die zijn afgestemd op hun behoeften. Deze strategie maakt gebruik van content marketing, SEO en social media om potentiële klanten naar je toe te trekken wanneer zij op online zoek zijn naar oplossingen.

Outbound marketing, daarentegen, omvat meer traditionele methoden zoals advertenties, direct mail en koude acquisitie. Hierbij wordt je boodschap direct naar een grote groep consumenten gestuurd, ongeacht of zij hebben aangegeven interesse te hebben in je product of dienst.

Wat is het verschil tussen een MQL en een SQL?

Een MQL (Marketing Qualified Lead) verwijst naar een potentiële klant die interesse heeft getoond in je product of dienst en waarschijnlijk openstaat voor verdere marketingactiviteiten. Deze leads hebben bepaalde acties ondernomen, zoals het inschrijven voor een nieuwsbrief of het downloaden van een whitepaper, die aangeven dat ze meer willen weten, maar nog niet klaar zijn om een aankoop te doen.

Een SQL (Sales Qualified Lead), aan de andere kant, is een stap verder in het verkoopproces. Deze leads zijn niet alleen geïnteresseerd, maar ook beoordeeld door het sales team als klaar voor een directe verkoopbenadering. Dit betekent dat ze voldoende geïnteresseerd zijn en voldoen aan de criteria om als potentiële klant beschouwd te worden, waardoor ze een hogere prioriteit krijgen voor direct contact door het verkoopteam.

Wat zijn vangnet routes?

Vangnet routes zijn strategieën binnen online marketing die bedoeld zijn om de bezoekers die in eerste instantie niet converteren, alsnog te betrekken en te overtuigen. Ze omvatten technieken zoals retargeting advertenties, follow-up e-mails en gepersonaliseerde content aanbiedingen.

Altijd op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in CRM en marketing?

De wereld staat niet stil en wij zeker ook niet. Schrijf je in en voor onze nieuwsbrief en ontvang regelmatig nieuws en updates over HubSpot en IT-marketing. We beloven je niet te spammen!