LINKBUILDING

Linkbuilding uitbesteden voor een betere ranking

Wil jij ook een ervaren partner voor het succesvol uitbesteden van je linkbuilding

Omdat je je realiseert dat hoogwaardige backlinks tot een hogere positie leiden in Google
Omdat je meer verkeer naar je website wilt krijgen
Omdat je wilt dat je website meer autoriteit en vertrouwen uitstraalt


Vertel ons je wensen en dan maken we samen een professionele linkbuilding strategie die de autoriteit van andere websites in jouw branche doet verbleken.

In 3 stappen op weg naar betere vindbaarheid door een hoge autoriteit

Linkbuilden vergt veel tijd en aandacht. Je krijgt te maken met zaken zoals gast bloggen, broken linkbuilding, resource page linkbuilding, skyscraper content creëren of het aankopen van links in een directory. Als je daar niet de kennis, expertise, tools, tijd of andere middelen voor hebt, wordt het haast een onmogelijke taak. Maar als je de hulp van Fueld inschakelt, weet je zeker dat jouw linkbuilding strategie in goede handen is.

Wij helpen je in drie stappen aan een hogere domeinautoriteit, die jouw ranking en de daarmee de vindbaarheid van je website in zoekmachines verhoogt:

  • Assessment van de huidige stand en je doelen, zodat je een effectieve linkbuilding strategie tot je beschikking hebt.

  • Uitvoering van de aanpak, zodat jouw website een rijk natuurlijk linkprofiel krijgt.

  • Monitoring van de resultaten en maandelijkse rapportages, zodat je jouw linkbuilding strategie kunt aanscherpen waar nodig.

Waarom linkbuilding uitbesteden?

Het mooie van een maatwerk linkbuilding strategie is dat wij deze helemaal met je kunnen afstemmen op je overige marketing activiteiten, zodat je een complete, succesvolle SEO-strategie hebt. En veranderen tussendoor je doelstellingen? Dan is dat ook geen probleem. Met Fueld haal jij het maximale resultaat uit jouw investering in linkbuilding.

Omdat je niet per ongeluk jezelf in de vingers wilt snijden

Stel je voor: je bent kneiterhard bezig geweest met linkbuidling voor je website. Vol verwachting kijk je uit naar het resultaat van je inspanningen. Maar dan zie je ineens dat er juist minder organische bezoekers naar je website komen in plaats van meer.

Wat blijkt? Google heeft jouw website afgestraft, omdat je per ongeluk een foutje hebt gemaakt bij het linkbuilden. Weg positie, weg verkeer.

Een linkbuilding specialist weet precies welke regels Google hanteert als het gaat om linkbuilding en zorgt ervoor dat jouw backlinks van hoge kwaliteit zijn en op een natuurlijke manier worden verkregen. Door linkbuilding uit te besteden aan een professioneel linkbuilding bureau zoals Fueld, voorkom je dat je per ongeluk je eigen succes ondermijnt.

Omdat je wilt profiteren van de expertise en tools van professionals

Linkbuilding is echt een vak apart en vergt veel kennis, ervaring en tools. Het heeft dan ook weinig zin om er 'zomaar' mee te beginnen, zonder dat je bijvoorbeeld vooraf een diepgaande analyse van je huidige linkprofiel hebt gemaakt die kansen voor verbetering aan het licht brengt.

Heb je die kansen eenmaal in kaart, dan moet je nog bepalen welke strategie je gaat volgen en hoe je die uitvoert. En dan moet je ook nog eens nauwlettend in de gaten houden wat het resultaat van jouw linkbuilding activiteiten is om daar vervolgens ook weer op in te haken.

Door dit uit te besteden aan experts heb je veel meer kennis en geavanceerde tools tot je beschikking, die je ook nog eens effectiever in kunt zetten. Een goed linkbuilding bureau heeft daarnaast ook een breed netwerk dat ze kunnen inzetten voor jouw linkbuilding campagne — zo ook Fueld. Op die manier ben je verzekerd van een professionele aanpak die resultaat oplevert.

Omdat het jou tijd kost die je eigenlijk niet hebt

Linkbuilding is een tijdrovend bezigheid. Los van kennis vergt het ook tijd om waardevolle externe websites te vinden. Eenmaal gevonden moet je vervolgens de eigenaars zien te overtuigen dat zij naar jouw website linken, want juist die externe links heb je nodig om het verschil te maken.

Vaak gaat kwalitatieve linkbuilding gepaard met het schrijven van een gastblog als onderdeel van een linkbuilding pakket. Moet je ineens ook tijd inruimen voor het creëren van interessante content wil je die relevante links binnenhalen. Past dat nog wel in je volle agenda?

Linkbuilden uitbesteden geeft jou de ruimte om je te focussen op je eigen expertise en bedrijfsvoering, terwijl het linkbuilding bureau zich richt op het versterken van de autoriteit en betere zichtbaarheid van jouw website. Gemak en rendement gaan dan hand in hand, zeker als je jouw linkbuilding uitbesteedt aan Fueld.

Linkbuilding uitbesteden aan Fueld

Aangezien ongeveer 40% van je zoekmachine ranking momenteel wordt beïnvloed door linkbuilding, is het verstandig deze taak uit te besteden aan een linkbuilding specialist. Wanneer je kiest voor een specialist die natuurlijke linkbuilding naadloos integreert met je andere online marketinginspanningen, kun je jouw investering maximaal renderen.

Bij Fueld beschouwen we linkbuilding niet als een geïsoleerde tactiek, maar als een essentieel onderdeel van je online marketing strategie. Onze linkbuilding dekt de belangrijkste factoren en kan zelfs afgestemd of geïntegreerd worden in een volledige SEO-campagne.

Onze werkwijze in linkbuilding is als volgt:

Analyse en planning

Een grondige analyse van het linkprofiel en dat van je concurrenten geeft inzicht in welke soorten links ontbreken en waar kansen liggen voor nieuwe links.

We stellen duidelijke doelen zoals het verbeteren van rankings voor specifieke zoekwoorden of het verhogen van je domeinautoriteit.

Content ontwikkeling

We ontwikkelen hoogwaardige, relevante content die aantrekkelijk is voor zowel je doelgroep als potentiële linkpartners.

Denk hierbij aan artikelen, blogs, whitepapers, infographics of video’s. Unieke en waardevolle content die derden enthousiast maken om te linken.

PR en netwerken

We identificeren potentiële linkpartners zoals branche blogs, nieuwswebsites en invloedrijke personen binnen je sector.

Deze partijen benaderen we op basis van een gepersonaliseerde outreach strategie zoals het aanbieden van gastblogs of het aanvragen van linkplaatsingen op hun kwalitatieve websites met een hoge website autoriteit.

5 must haves voor een hoogwaardig linkprofiel

 

Variatie in linkbronnen

De basis van een sterk natuurlijk linkprofiel is diversiteit. Het is belangrijk dat backlinks afkomstig zijn van verschillende soorten domeinen, zoals blogs, nieuwswebsites, directories en industrie-specifieke portals.

Deze variëteit toont aan zoekmachines dat je content breed erkend en gewaardeerd wordt, wat de autoriteit van je website verhoogt en dus ook je positie in de zoekresultaten.

Waardevolle, unieke content

Kwalitatieve content is de ruggengraat van effectieve linkbuilding. Door waardevolle, informatieve en boeiende content te creëren trek je natuurlijke backlinks aan. Dit betekent dat andere sites jouw content vrijwillig willen linken omdat het waarde toevoegt voor hun lezers.

Denk aan diepgaande artikelen, infographics, onderzoeksrapporten, en instructievideo’s die aansluiten bij de behoeften van je doelgroep.

 

Variatie in ankerteksten

Een natuurlijk linkprofiel kenmerkt zich door een gezonde variatie in ankerteksten. Dit zijn de klikbare teksten in een hyperlink.

Ideaal gezien is de verdeling van ankerteksten een mix van merknamen, navigatietermen (bijvoorbeeld 'klik hier'), volledige URL's en natuurlijke zinnen die relevant zijn voor de content.

Geleidelijke groei

Een plotselinge toename van backlinks kan overkomen als manipulatief en mogelijk leiden tot sancties van Google. Links die daarentegen in een natuurlijk tempo worden verkregen, signaleren aan zoekmachines dat de groei van je site authentiek is.

Focus daarom op langzame, gestage groei door consistent hoogwaardige content te produceren en relaties binnen je industrie te bouwen.

Links van websites met hoge autoriteit

Backlinks van websites met hoge autoriteit wegen zwaarder mee en hebben een significante impact op je SEO-prestaties. Identificeer leiders en invloedrijke platforms binnen je industrie en streef naar links van deze bronnen.

Het is ook waardevol om te kijken naar mogelijkheden voor gastbloggen of deelname aan industrie-evenementen en -discussies om je netwerk uit te breiden en je kansen op waardevolle backlinks te vergroten.

Vind het antwoord op

Veelgestelde vragen over linkbuilding

Wat is linkbuilding?

Met een linkbuilding strategie verzamel je doelbewust backlinks om een hogere positie in Google te realiseren voor zoekwoorden die voor jou relevant zijn. Het gaat hierbij om relevante websites, vaak met een hoge autoriteit, die qua inhoud goed aansluiten bij jouw eigen website.

Hierdoor beschouwen zoekmachines jouw site als relevant en zullen deze dan ook hoger ranken. De hogere domein autoriteit die je door linkbuilding krijgt, verhoogt het organisch verkeer en verbetert je naamsbekendheid. Linkbuilding is daarmee een belangrijk onderdeel van je SEO-strategie.

Welke soorten links zijn er?

Er zijn verschillende soorten links die een rol spelen in linkbuilding en de algehele SEO-strategie van je website. De drie hoofdtypen zijn:

Inkomende links (ook wel backlinks)

Dit zijn links naar jouw website vanaf een andere website. Ze zijn cruciaal voor SEO omdat ze fungeren als een 'stem' van vertrouwen van de ene site naar de andere en zo de autoriteit van je website verhogen.

Uitgaande links

Dit zijn links vanaf jouw website naar andere sites. Deze soort links biedt extra waarde aan je lezers door hen naar andere relevante en betrouwbare bronnen te verwijzen.

Interne links

Dit zijn links die pagina's binnen je eigen website met elkaar verbinden. Interne links brengen structuur aan in je site en helpen zo bij het verbeteren van de site navigatie voor gebruikers en bij het indexeren van je pagina's door zoekmachines.

Wat is een linkprofiel?

Het linkprofiel biedt een overzicht van alle inkomende links naar je website, inclusief het aantal, de kwaliteit en de diversiteit ervan. Dit profiel beoordeelt hoe waardevol en betrouwbaar zoekmachines jouw site vinden, gebaseerd op de diversiteit en rating van de linkende bronnen.

Wat is een goede linkbuilding strategie?

Een linkbuilding strategie is de aanpak die je kiest om de hoeveelheid en kwaliteit van de links die naar jouw website verwijzen, te verhogen. Met als doel om de zichtbaarheid en ranking van jouw website in de zoekmachines te verbeteren.

Een belangrijk uitgangspunt van de linkbuilding strategie is dat je de focus moet hebben op kwaliteit en relevantie en niet meer op het aantal links. De eerdere aanpak om maar zo veel mogelijk links te genereren, wordt onmiddellijk afgestraft door de zoekmachines, met alle gevolgen van dien.

Wat zijn kwalitatieve backlinks?

Met kwalitatieve links kun je een hogere positie in Google behalen, omdat deze links afkomstig zijn van betrouwbare en relevante bronnen. Dit zijn vaak populaire websites met een hoge domeinautoriteit en autoriteit binnen jouw niche of branche. Let wel: meerdere links naar jouw website verkrijgen vanaf dezelfde bron is minder waardevol dan backlinks van verschillende, betrouwbare bronnen.

Kwalitatieve linkbuilding zorgt voor het verkrijgen van backlinks op basis van een combinatie van meerdere methoden zoals gast bloggen, het creëren van relevante content, PR-kanalen benutten, het gebruiken van passende directories, het netwerk benutten en samenwerkingen aangaan.

Op die manier werkt linkbuilding in je voordeel, want het versterkt jouw website en draagt positief bij aan je zoekmachine ranking. Daarom zijn ze essentieel voor het verbeteren van de organische posities van jouw website in zoekmachine resultaten: relevante backlinks plaatsen leidt immers tot hogere posities in Google voor jouw relevante zoektermen en helpt je zo jouw concurrenten in de branche een stap voor te zijn.

Wat kost linkbuilding uitbesteden?

De kosten van het uitbesteden van linkbuilding variëren aanzienlijk en zijn sterk afhankelijk van jouw specifieke situatie, je doelen en de mate waarin linkbuilding geïntegreerd is met je andere online marketingactiviteiten.

Bij Fueld zijn we er van overtuigd dat linkbuilding het meest effectief is wanneer het onderdeel uitmaakt van een totale online marketing strategie. Daarom hebben we linkbuilding opgenomen in ons Marketing as a Service concept. Hiermee krijg je op basis van een vast maandbedrag toegang tot ons team van gespecialiseerde marketeers, inclusief SEO-experts, content creators en linkbuilders.

Deze aanpak zorgt ervoor dat linkbuilding naadloos samenwerkt met bijvoorbeeld je content marketing, social media strategieën en pay-per-click campagnes, waardoor alle elementen elkaar versterken. Over dit alles communiceren we volledig transparant, zodat je een helder beeld hebt van de investering en de verwachte ROI.

IT-MARKETING

Sparren over online marketing?

Dan kan met mij! Met meer dan 30 jaar ervaring in CRM en online marketing denk ik graag met je mee over hoe je met onze hulp jouw organisatie naar het volgende niveau tillen.  

GROEI BEGINT MET KENNIS

Laat je inspireren door onze blogs

IT-MARKETING

De acht nieuwste ontwikkelingen van LinkedIn

LinkedIn heeft afgelopen zomer een aantal nieuwe ontwikkelingen doorgevoerd. Waarschijnlijk bent u er al een paar tegengekomen, maar kent u deze al?

IT-MARKETING

Fueld wint de Small Business Award!

Marketing as a Solution is het uitbesteden van een krachtige combinatie van online marketing diensten, specifiek gericht op de ICT branche.

VERGROOT HET ONDERNEMEND VERMOGEN VAN JOUW ORGANISATIE

Team Fueld staat voor je klaar.

Altijd op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in CRM en marketing?

De wereld staat niet stil en wij zeker ook niet. Schrijf je in en voor onze nieuwsbrief en ontvang regelmatig nieuws en updates over HubSpot en IT-marketing. We beloven je niet te spammen!