Awards

Fueld: De one-stop shop voor Marketing as a Solution

Fuelds gigantische ervaring van 30 jaar en zijn sterke positie in HubSpot en IT-marketing hebben het succesvol gemaakt in het ontwikkelen van een innovatief concept: Marketing as a Solution (MaaS). Het bedrijf is ook bekroond met de Small Business Award voor dit nieuwe concept.

Geen nieuws missen?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en ontvang regelmatig nieuws en updates over CRM en marketing in je inbox.

We beloven je niet te spammen!

Subscribe

Bedrijven in de 21e eeuw hebben een moderne, brede en langdurige visie. Sinds technologie de overhand heeft genomen, zijn er verschillende mogelijkheden ontstaan voor bedrijven door innovatie en uitgebreid onderzoek. Merken hechten de laatste tijd meer waarde aan de klantervaring en zetten zich in voor klantbehoud.  

Om dit proces efficiënter te maken zijn er verschillende Customer Relationship Management (CRM) softwarepakketten op de wereldmarkt gekomen. De samenwerking tussen informatietechnologie (IT) en CRM heeft de reikwijdte van merken in de markten vergroot. Een voorbeeld hiervan is Fueld, een toonbeeld van innovatie en expertise.  

Met een vast maandtarief ondersteunen zij klanten bij online leadgeneratie en cross-selling. Dit concept drijft het bedrijf om zich te concentreren op hun kernactiviteit. Het zorgt voor vrijwillige marketinginspanningen en leidt tot substantiële online groei. 

De CRM-wizard 

Marielle Dellemijn, medeoprichter van Fueld, voltooide haar studie in commerciële economie en heeft ongeveer tien jaar ervaring in het vakgebied. Ze was een drijvende kracht achter het succes van een van de pioniers in CRM-softwarebedrijven in Nederland.  

In 1999 werd het bedrijf verkocht en begon ze haar volgende onderneming, CRM excellence, samen met drie collega's. Als CRM-specialisten begeleidden ze klanten op het gebied van CRM-strategie, zakelijke processen en CRM-selecties.  

In 2011 richtte Marielle Fueld op, waar ze kennispartner is voor marketingteams en projecten begeleidt van strategie tot implementatie. Ze is ook al drie jaar lid van de Forbes Business Council. De diverse internationale samenstelling van de groep heeft enorme waarde toegevoegd aan haar kennis en ze is er trots op daar deel van uit te maken.  

Daarnaast heeft ze actief bijgedragen aan de Nederlandse vereniging van Commissarissen en Directeuren (NCD) als lid van het district Groningen, was ze onderdeel van het bestuur van de Sales Management Association (SMA) en is ze ook betrokken bij de Rotary in haar thuisstad Groningen. 

Producten doordrenkt met CRM-expertise 

Het aanbod van Fueld stelt bedrijven in staat om het gespecialiseerde online team naadloos te integreren als een verlengstuk van de marketingafdeling. Het ondersteunt klanten bij online leadgeneratie en cross-selling, waardoor ze zich kunnen concentreren op hun kernactiviteit. Dit zorgt voor voortdurende marketinginspanningen en stimuleert aanzienlijke online groei.  

Het bedrijf richt zich op het opzetten van succesvolle online marketing met CRM, bij voorkeur met HubSpot. Onder de MaaS-paraplu biedt Fueld verschillende producten en diensten aan: 

  • Online strategieën en marketing 
  • B2B-marketing 
  • IT-marketing 
  • Marketingautomatisering 
  • Leadgeneratie 
  • Adverteren 
  • Contentcreatie 
  • IP-tracking 
  • Optimalisatie van sociale media en website 

USP van Fueld 

  • Klantgerichte benadering van marketing en verkoopcomponenten 
  • Meer dan 30 jaar ervaring in IT-marketing en CRM 
  • Realiseren van een beheersbaar en meetbaar marketingproces 

Kinderzorgen 

In de beginfase betrad Fueld een nieuw terrein: digitale marketing. Het was een complex en divers veld dat verschillende expertise vereiste om de waarde ervan te bewijzen.  

De twee belangrijkste uitdagingen waarmee Fueld werd geconfronteerd, waren: 

  • Bouwen aan expertise 
  • Geduld en overtuiging om de weg in de markt te effenen via digitale marketing 

Het leidende principe voor het bedrijf is “practice what you preach”. Door expertise te tonen vestigt het bedrijf leiderschap en geeft het partners de mogelijkheid om hun online marketingstrategie te verbeteren.  

Sterke groei 

Het keerpunt dat de groei van Fueld heeft versneld, was de waardetoevoeging voor zijn klanten. Het bedrijf richt zich op waardecreatie voor de klant in plaats van alleen op groei. Het gelooft dat als groei nodig is om waarde toe te voegen voor de klanten, het zal groeien. “Groei is het resultaat van waardetoevoeging” – het basisprincipe van het bedrijf. 

Ondernemersverplichtingen - Marielles perspectief 

Als ondernemer neemt Marielle de verantwoordelijkheid voor het welzijn van haar klanten en collega's. Ze zorgt ervoor dat het bedrijf wendbaar en concurrerend blijft, zodat het in de toekomst welvarend blijft. Ze draagt ook de verantwoordelijkheid om veranderingen en trends te voorspellen om daar concurrentievoordeel uit te halen.  

Haar doel is om een positieve impact op de samenleving te hebben met haar ondernemerschap en invloedrijk te zijn in haar vakgebied. 

Duurzaam succes 

Het langdurige succes van Fueld komt voort uit de toekomstvisie en focus op duurzame klantrelaties in plaats van op kortetermijnwinsten. Het komt over als een betrouwbare partner, omdat het voortdurend streeft naar het toevoegen van waarde voor zijn klanten.  

Het team heeft enorme ervaring in de respectievelijke velden. De verschillende vaardigheden integreren naadloos in het MaaS-concept, waardoor het kwantificeerbaar en haalbaar wordt. Dit stelt hen in staat om efficiënt en effectief te opereren, wat bijdraagt aan hun succes. 

Gebalanceerde omgeving voor werknemers 

Het team van Fueld geeft prioriteit aan een mix van vrijheid en verantwoordelijkheid. Het doel is om iedereen de kans te geven zich op zijn of haar manier te ontwikkelen. De balans tussen plezier en professionaliteit wordt perfect beheerd binnen het bedrijf.  

Werknemers genieten van de flexibiliteit om hun dag in te richten, waardoor ze de ruimte krijgen om prioriteit te geven aan belangrijke taken. Het team bevordert een cultuur van vertrouwen en vrijheid en gelooft in de effectiviteit van de taakvervulling door elk individu. Dit onderscheidende kenmerk verzekert uitstekende zorg voor de werknemers. 

Ontwikkelingen en nieuwe introducties  

Fueld blijft altijd vooroplopen in de technologie. Het zorgt voor het juiste gebruik van technologie ten gunste van de klanten. Het stelt innovatieve oplossingen in staat die aansluiten bij de wensen van de klant. Ook begrijpt het bedrijf de eisen van klanten en vervult deze met nieuwe ontwikkelingen, producten of diensten. Door deze aspecten toe te passen kan het de volgende stap bepalen en de service verder verbeteren.  

Veel organisaties beschouwen CRM en online marketing als aparte entiteiten, maar het is cruciaal om beide gebieden te beheersen en ze met elkaar te verbinden. Het combineren van informatie uit online kanalen met CRM is essentieel voor succes. Fueld voegt deze elementen samen, wat het onderscheidt van andere bedrijven. Met uitgebreide ervaring in beide gebieden is de unieke combinatie ongeëvenaard.  

Belangrijke overwinningen  

Marielle heeft meer dan 30 jaar succesvolle organisaties opgebouwd en onderhouden. Het concurrentievoordeel van deze bedrijven zijn de loyale klanten die al jaren bij het bedrijf blijven. Het bedrijf heeft sterke relaties met klanten die al 10-20 jaar met hen samenwerken.  

Dit is een teken dat het team van het bedrijf de ontwikkelingen bijhoudt en voldoet aan de behoeften van de klant. Het volgt markttrends en houdt de organisaties winstgevend. Dit is het resultaat van hard werken, toewijding en het toevoegen van waarde voor de klanten. 

Openhartig met Marielle 

Hier zijn enkele fragmenten uit het fascinerende gesprek van The Enterprise World met Marielle. 

V.1. Kun je ons vertellen wat je favoriete boek is? En je favoriete deel van het boek (indien aanwezig)?  

Ik heb geen favoriet boek, maar ik heb wel favoriete auteurs. Ik ben bijvoorbeeld een grote fan van Tony Robbins. Ik heb veel van hem geleerd tijdens mijn deelname aan zijn Master's University-programma. Zijn inzichten over persoonlijke ontwikkeling en communicatie zijn van onschatbare waarde in mijn dagelijks leven.  

Ik bewonder ook Seth Godin als een marketingdenker van wereldklasse. Zijn ideeën en inspiratie hebben me geholpen om veel nieuwe concepten te ontwikkelen.  

Deepak Chopra is een andere bron van inspiratie voor mij. Hij combineert op unieke wijze westerse en oosterse genezingsmethoden en -gedachten. Het bijwonen van zijn evenementen is altijd een hoogtepunt voor mij geweest. Zijn vermogen om zonder aantekeningen tot een groep te spreken en toch interessante inzichten te delen is echt bewonderenswaardig.  

Deze drie auteurs hebben me geïnspireerd en mijn perspectief op het leven verrijkt. 

V.2. Welke persoon bewonder je het meest?   

Ik bewonder niet zomaar één, maar vele individuen. Ontelbare mensen dragen iets waardevols bij aan de wereld. Ik waardeer degenen die zich inzetten voor positieve verandering en hoop dat hun inspirerende voorbeeld anderen motiveert om ook een verschil te maken. 

V.3. Wiens bedrijfsverhaal vind je het meest inspirerend?  

Ik vind inspiratie in ondernemers die hun zakelijke ideeën met overtuiging tot leven brengen, tegen de stroom in hun dromen achternajagen. Het hoeft geen multinational te zijn, zolang iemand risico's neemt en zijn doelen met volle overgave nastreeft. Het vraagt moed, doorzettingsvermogen en passie. 

V.4. Wat is het meest inspirerende citaat dat je hebt gelezen?  

Na het overlijden van mijn moeder ontving ik een kaart van mijn nichtje, met een citaat dat een blijvende indruk op me heeft achtergelaten: “Tranen zijn de woorden die het hart niet kan zeggen.”  

Het herinnert me eraan dat we in de zakenwereld vaak vergeten naar onze gevoelens en intenties te luisteren. We dragen vaak maskers en spelen een rol, maar ware kracht ligt in authenticiteit en de moed om onze kwetsbaarheden te tonen. Als ondernemer word je sterker en beter in staat om te groeien wanneer je jezelf durft te zijn en kwetsbaarheid omarmt.  

V.5. Constante waakzaamheid - een noodzaak of een strategie? Deel alsjeblieft jouw mening.  

Voor mij is het geen van beide. Waakzaam zijn impliceert angst voor ongewenste gebeurtenissen. In plaats daarvan vertrouw ik op mijn kracht en capaciteiten. Dat betekent niet dat ik naïef ben, maar ik geloof in mijn vermogen om uitdagingen aan te pakken en tegenslagen te overwinnen. Deze strategie geeft me voldoening en vertrouwen in mijn benadering van het leven.  

V.6. Het is een rat race daarbuiten. Hoe ga je daarmee om?  

Ik probeer mijn betrokkenheid bij de rat race te minimaliseren door authentiek te blijven en de behoeften van klanten en werknemers boven financiële winst te stellen, voor zover mogelijk. Hoewel er succesvolle momenten zijn, kan het uitdagend zijn wanneer je wordt geconfronteerd met concurrentie van mensen met andere waarden en overtuigingen.  

Desondanks maak ik me geen zorgen. Ons doel is niet om ons te conformeren, maar om trouw aan onszelf te blijven en onze eigen weg te volgen. We doen de dingen op onze manier en blijven authentiek. 

 

Oorspronkelijk in het Engels verschenen op The Enterprise World. 

VERGROOT HET ONDERNEMEND VERMOGEN VAN JOUW ORGANISATIE

Team Fueld staat voor je klaar.

Lees ook:

Gerelateerde berichten