IT-MARKETING

7 handige tips om meer bezoekers op je website te krijgen

Een website is een van de belangrijkste communicatiemiddelen voor je bezoekers. Het aantrekken van meer bezoekers naar je website is essentieel voor elk bedrijf.

Geen nieuws missen?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en ontvang regelmatig nieuws en updates over CRM en marketing in je inbox.

We beloven je niet te spammen!

Subscribe

Een drukbezochte website kan leiden tot meer klanten, hogere omzet en een sterkere positie op de markt.

Maar hoe zorg je ervoor dat jouw website opvalt in de enorme digitale wereld? In dit artikel leer je vijf belangrijke tips die je helpen om het aantal bezoekers aanzienlijk te verhogen.

Deze tips zijn gemakkelijk te begrijpen en toe te passen, zelfs als je geen technisch expert bent. Van zoekmachineoptimalisatie tot social media strategieën, ontdek effectieve methoden om je online zichtbaarheid te vergroten en meer potentiële klanten naar je website te trekken.

Transformeer zo je website tot een magneet voor bezoekers!

 

1. Analyseer waarom je website bezoekers verliest

Stress: uit de resultaten blijkt dat het aantal bezoekers van je website afneemt. Om de oorzaak hiervan te achterhalen, is het verstandig om een grondig onderzoek te starten. In Google Analytics kun je gedetailleerde informatie vinden over het aantal bezoekers, hun gedrag en de manier waarop ze op je website terechtkomen.

Daarnaast kun je ook de bouncerate van bepaalde pagina's bekijken en analyseren. Deze gegevens bieden goede inzichten die kunnen helpen bij het identificeren van de belangrijkste redenen voor de afname van het aantal bezoekers.

Het is mogelijk dat de afname te wijten is aan een recente update van het Google-algoritme, het stopzetten van een belangrijke campagne of mogelijke fouten op de website.

Door grondig onderzoek te doen naar deze aspecten, kun je een beter begrip krijgen van de situatie en mogelijke oplossingen ontdekken om het aantal bezoekers weer te laten groeien. Het is dus van groot belang om regelmatig de prestaties en statistieken van je website te analyseren.

Google Update

Google rolt af en toe een grote core update uit. Een core update heeft aanzienlijke invloed op de rangschikking van veel websites in zoekresultaten.

Deze core updates zijn cruciaal voor het verbeteren van de relevantie en kwaliteit van de weergegeven webpagina's voor de Google zoekopdrachten.

Zoals gebruikelijk bij dergelijke updates, zagen veel sites aanzienlijke schommelingen in hun ranking en verkeer, wat de aandacht van SEO-professionals trok en veel website beheerders tot actie dwong om aan de slag te gaan met specifieke onderwerpen en met de kwaliteit van de nieuwe content.

Als je website is getroffen door een Google-update, is het belangrijk om te achterhalen wat precies de impact was en welke stappen je kunt ondernemen om de rangschikking te verbeteren.

Dit kan onder meer inhouden dat je de kwaliteit van je content moet verbeteren of eventuele technische fouten op de website moet oplossen.

Door alert te zijn op dergelijke updates en tijdig actie te ondernemen, kun je voorkomen dat het aantal bezoekers van je website drastisch afneemt.

Sterker nog, je kunt deze ontwikkelingen gebruiken om te zorgen dat je juist meer bezoekers op je website krijgt.

2. Maak gebruik van zoekmachine optimalisatie (SEO)

Een goede positie in zoekresultaten is cruciaal voor het aantrekken van meer bezoekers naar je website.

Dit wordt mogelijk gemaakt door middel van zoekmachineoptimalisatie (SEO) waarvan de resultaten vertaald worden naar nieuwe content (of naar het herschrijven van bestaande content).

SEO is gericht is op het verbeteren van de zichtbaarheid en vindbaarheid van je website in zoekmachines zoals Google.

Door je website op de juiste manier te optimaliseren, zorg je ervoor dat deze hoger in de zoekresultaten verschijnt wanneer mensen zoeken naar relevante trefwoorden en onderwerpen met toegevoegde waarde.

Professioneel zoekwoorden en concurrentie onderzoek

Begin met het identificeren van relevante zoekwoorden op basis van een professioneel concurrentie en zoekwoorden onderzoek.

Vertaal de keuzes die je op basis van dit onderzoek doet als het gaat om de zoekwoorden naar de strategische plaatsen in je website, zoals in de titels, tussenkopjes en de inhoud van pagina's.

Dit helpt zoekmachines om je website beter te begrijpen en te rangschikken op basis van relevantie.

Technische SEO voor vindbaarheid

Daarnaast is het ook belangrijk om ervoor te zorgen dat je website technisch goed in elkaar zit.

Een snelle laadtijd, mobielvriendelijkheid en een goede interne linkstructuur zijn allemaal factoren die bijdragen aan een hogere positie in de zoekresultaten.

Continue monitoring

Wanneer je eenmaal de juiste zoekwoorden hebt gekozen, is het essentieel om voortdurend de resultaten en rangschikking van deze zoekwoorden zorgvuldig in de gaten te houden.

Het landschap van zoekmachines verandert namelijk regelmatig door updates en algoritmeaanpassingen, die een aanzienlijke impact kunnen hebben op de positie van jouw website.

Door proactief te monitoren en snel te reageren op deze veranderingen, kun je jouw strategie aanpassen en ervoor zorgen dat jouw zichtbaarheid behouden of zelfs verbeterd wordt.

Trends

Daarnaast biedt het monitoren van zoekwoorden niet alleen inzicht in de prestaties van jouw website, maar helpt het je ook bij het identificeren van nieuwe trends en het begrijpen van het zoekgedrag van jouw doelgroep.

Dit stelt je in staat om relevante en aantrekkelijke content te blijven creëren die aansluit op de behoeften en interesses van jouw gebruikers.

Het proces van constante evaluatie en aanpassing is van cruciaal belang om een voorsprong te behouden in de competitieve online omgeving en een sterke online aanwezigheid te behouden.

Ranking in vergelijking tot je concurrenten

Daarnaast is het belangrijk om te beseffen dat jouw ranking altijd in vergelijking tot anderen is.

Door alert te zijn en proactief te reageren met waardevolle en kwalitatieve content en optimalisaties op jouw website, kun je steeds weer een betere ranking behalen en jouw concurrenten voorblijven.

Het is een continu proces van leren, experimenteren en verbeteren om de beste resultaten te behalen en jouw online succes te maximaliseren.

 

3. Mobiele zoekmachine optimalisatie van je website

Met de stijgende trend van mobiel surfen is mobiele optimalisatie van je website geen luxe meer, maar een noodzaak.

Dit betekent dat de website snel moet laden, eenvoudig te navigeren is, en content effectief weergeeft op kleinere schermen.

Een mobielvriendelijke website beïnvloedt mobiele optimalisatie de zoekmachine ranking aanzienlijk.

Google en andere zoekmachines geven voorrang aan websites die mobielvriendelijk zijn in hun zoekresultaten.

En daarmee krijg je dus meer gebruikers die je website bezoeken als wanneer je geen aandacht hebt besteed aan het feit dat je website responsive moet zijn.

Mobile first

Om te zorgen voor een optimale mobiele ervaring, moet je aandacht besteden aan responsief webdesign, waarbij je website zich automatisch aanpast aan verschillende schermformaten.

Dit omvat het gebruik van leesbare lettergroottes, toegankelijke menu's en knoppen die groot genoeg zijn om gemakkelijk aan te tikken op een touchscreen.

Het is ook belangrijk om de laadsnelheid van je website te optimaliseren, aangezien mobiele gebruikers vaak snellere laadtijden verwachten.

Dit kan worden bereikt door afbeeldingen te comprimeren, caching in te stellen en scripts te minimaliseren.

Door te investeren in mobiele optimalisatie zorg je ervoor dat je website toegankelijk en aantrekkelijk is voor het groeiende aantal gebruikers dat voornamelijk via mobiele apparaten surft

Hierdoor bereik je een breder publiek en versterk je jouw online aanwezigheid .

 

4. Bezoekers trekken met social media

Social media is tegenwoordig niet meer weg te denken uit onze samenleving. Het biedt een enorm potentieel om meer bezoekers naar je website te krijgen.

Het juiste platform kiezen

Het gebruik van sociale media als strategisch instrument om het aantal websitebezoekers te verhogen is een cruciaal aspect van moderne marketing.

In de hedendaagse digitale wereld is het essentieel om te begrijpen welke platforms het beste passen bij je merk en doelgroep, zodat je effectief kunt zijn in je marketinginspanningen.

Facebook, Instagram en LinkedIn zijn populaire sociale mediaplatforms die elk unieke kenmerken en doelgroepen hebben.

Door je contentstrategie aan te passen aan elk platform, kun je de juiste doelgroep bereiken en de betrokkenheid vergroten. En daarmee je doelgroep naar je website doorzetten.

Bijvoorbeeld, Instagram is uitermate geschikt voor visueel aantrekkelijke content, zoals afbeeldingen en video's, terwijl LinkedIn ideaal is voor zakelijke en professionele content, zoals zakelijke updates en thought leadership-artikelen.

Door te begrijpen welke platforms het beste bij je merk en doelgroep passen, kun je je marketinginspanningen optimaliseren en effectief communiceren met je doelgroep.

Het is van groot belang om een consistente en aantrekkelijke aanwezigheid op sociale media te hebben om je merk op te bouwen en het aantal websitebezoekers te verhogen.

Relevante content delen in je social kanalen

Heb je eenmaal de juiste platforms gekozen, dan is het delen van relevante en boeiende content cruciaal.

Dit betekent niet alleen het promoten van producten of diensten, maar ook het delen van waardevolle informatie, tips en inzichten die de doelgroep aanspreken.

Het creëren van kwalitatieve inhoud is de hoeksteen van succesvolle online marketing en heeft daarmee een grote invloed op het aantal website bezoekers.

Op de social mediakanalen kun je berichten plaatsten die naar de website doorverwijzen. Schrijf op je social mediakanalen content die potentiële klanten graag willen delen.

Daarnaast kun je derden uitnodigen om jouw pagina leuk te vinden of te volgen. Dat kan ervoor zorgen dat je meer volgers kan krijgen op je social mediakanalen en dus ook op je website!

Share triggers

Share triggers zijn psychologische elementen in content die mensen aanzetten om deze te delen op sociale media of andere platforms.

Deze triggers kunnen variëren van waardevolle tips en inzichten tot het opwekken van emoties zoals verbazing, blijdschap of zelfs verontwaardiging.

Content die een sterke emotionele reactie oproept, zoals inspirerende verhalen of verrassende feiten, heeft een grotere kans om gedeeld te worden.

Andere effectieve share triggers zijn elementen die de identiteit van de gebruiker benadrukken of versterken, zoals content die aansluit bij hun interesses of waarden.

Door deze triggers te integreren in je contentstrategie kun je een groter bereik en meer betrokkenheid op sociale media realiseren. En hoe meer betrokkenheid in de social kanalen, des te groter de kans op een verhoogd website bezoek.

Kortom: het draait ook hierbij om het bieden van waarde aan je doelgroep. Inhoud die informeert, entertaint of problemen oplost, trekt niet alleen bezoekers aan, maar moedigt hen ook aan om terug te keren.

Boeiende blogs

Bij het schrijven van boeiende blogs is het essentieel om relevante en interessante onderwerpen te kiezen, een duidelijke en toegankelijke schrijfstijl te hanteren en waardevolle inzichten te bieden die de lezer nergens anders vindt.

Een goede blog post moet de lezer iets nieuws leren of een unieke kijk op een bekend onderwerp bieden.

Flitsende video's

Bij het maken van video's is het belangrijk om niet alleen te focussen op de visuele aspecten, maar ook op het verhaal dat je wilt vertellen. Video's moeten beknopt, boeiend en visueel aantrekkelijk zijn om de aandacht van de kijker vast te houden.

Informatieve infographics

Het gebruik van infographics is een andere effectieve manier om complexe informatie op een eenvoudige en aantrekkelijke manier over te brengen.

Infographics kunnen helpen om data en statistieken tot leven te brengen, waardoor ze toegankelijker worden voor een breder publiek.

Consistentie in het posten en monitoren

Uiteraard zorg je er voor dat je content een goede mate van SEO optimalisatie heeft. En dat niet alleen, je zorgt er ook voor dat je op een continue wijze post. Consistentie in posten is belangrijk om een loyaal volgerspubliek die dan ook bezoekers op je website worden, op te bouwen.

Ook is interactie met volgers essentieel; reageer op reacties en berichten en moedig dialoog aan. Dit verhoogt niet alleen de betrokkenheid, maar verbetert ook de relatie met je publiek.

Het meten en analyseren van de resultaten van je sociale media-activiteiten is van cruciaal belang. Dit geeft inzicht in wat werkt en wat niet, en stelt je in staat om je strategie te verfijnen voor een nog beter resultaat. Door deze benaderingen te integreren, kun je sociale media effectief gebruiken om je websitebezoekers aanzienlijk te verhogen.

 

5. E-mail marketing als aanjager voor bezoekers op je website

E-mailmarketing blijft één van de meest effectieve manieren om rechtstreeks te communiceren met je doelgroep en hen naar je website te leiden. Bij het ontwikkelen van effectieve e-mailcampagnes is personalisatie cruciaal. Gebruik gegevens zoals de naam van de ontvanger en hun eerdere interacties met je website om de e-mails relevanter en boeiender te maken.

E-maillijst

Het opbouwen van een sterke e-maillijst begint met het bieden van waardevolle content in ruil voor de e-mailadressen van bezoekers, zoals een gratis e-book, een kortingscode of exclusieve content.

Doelgroep segmentatie

Segmentatie en targeting kunnen ook helpen om de juiste boodschap bij de juiste doelgroep af te leveren. Door rekening te houden met de interesses en behoeften van je abonnees, kun je e-mails creëren die specifiek op hen zijn afgestemd en betere resultaten opleveren.

Call to actions

De inhoud van je e-mails moet waardevol en interessant zijn, met duidelijke call-to-actions (CTA's) die lezers aansporen om je website te bezoeken. Dit kan het promoten van recente blogposts, speciale aanbiedingen, of nieuwe producten en diensten omvatten. Benadruk de voordelen voor de ontvangers en laat zien wat ze kunnen verwachten door op je CTA te klikken.

Verzendschema

Het is ook essentieel om een consistent verzendschema te hanteren, zodat ontvangers uitkijken naar je berichten en deze niet als spam beschouwen. Het bepalen van de juiste frequentie van e-mails is een evenwichtsoefening - te weinig e-mails kunnen leiden tot vergetelheid, terwijl te veel e-mails als opdringerig kunnen worden ervaren.

Monitoren van prestaties

Het monitoren van de prestaties van je e-mailcampagnes, zoals open- en klikpercentages, is van cruciaal belang om te begrijpen wat wel en niet werkt. Deze gegevens kunnen worden gebruikt om toekomstige campagnes te optimaliseren en de betrokkenheid van je doelgroep te vergroten.

Door deze strategieën te implementeren, kan e-mailmarketing een krachtige tool zijn om je doelgroep te betrekken en meer bezoekers naar je website te trekken. Het vergt tijd, consistentie en het testen van verschillende benaderingen om te ontdekken wat het beste werkt voor jouw specifieke doelgroep.

Blijf leren en experimenteren om je e-mailmarketing naar een hoger niveau te tillen en je bedrijf te laten groeien.

 

6. Betaalde advertenties om je doelgroep aan te trekken

Betaalde advertenties zijn een krachtig middel om je doelgroep snel en effectief te bereiken. Platforms zoals Google Ads en sociale media bieden uitgebreide mogelijkheden voor advertentiecampagnes.

Adverteren op basis van de gekozen strategie

Een sterke online marketingstrategie is van essentieel belang. Marketing als oplossing helpt je om je doelen te bereiken en je bedrijf te laten groeien. Met betaalde advertenties kun je gericht adverteren en je boodschap effectief overbrengen aan de juiste doelgroep.

Door gebruik te maken van de uitgebreide mogelijkheden van Google Ads en sociale media-advertenties, kun je optimaal profiteren van het potentieel en succesvol zijn in de online wereld. Met Google Ads kun je advertenties plaatsen in zoekresultaten die het meeste verkeer opleveren op basis van specifieke zoekopdrachten.

Aan de andere kant stellen sociale media-advertenties op platforms zoals Facebook, Instagram en LinkedIn je in staat om gedetailleerde targeting te gebruiken, zoals leeftijd, locatie, interesses en gedrag.

Het is belangrijk om je doelgroep nauwkeurig te definiëren, zodat je advertenties worden gezien door mensen die hoogstwaarschijnlijk geïnteresseerd zijn in je producten of diensten.

Budgetbeheer

Bij het beheren van je budget is het van groot belang om klein te beginnen en de prestaties van je advertenties nauwlettend te volgen. Op deze manier krijg je inzicht in welke advertenties het beste presteren en waar je meer in moet investeren om je rendement te maximaliseren.

Je kunt bijvoorbeeld A/B-tests gebruiken om verschillende aspecten van je advertenties, zoals koppen, beschrijvingen en afbeeldingen, te optimaliseren en te ontdekken wat het meest effectief is.

Daarnaast is het belangrijk om ook aandacht te besteden aan de kosten per klik (CPC) en de conversieratio, omdat deze indicatoren essentiële inzichten bieden in het rendement op je investering. Door deze gegevens te analyseren en je strategie voortdurend aan te passen, kun je je budget effectief beheren en optimale resultaten en groei in het aantal website bezoekers behalen.

Seizoensgebonden of evenement gericht?

Een andere belangrijke overweging is het seizoensgebonden of evenementgericht inzetten van advertenties. Tijdens bepaalde periodes of rond specifieke evenementen kan het rendabeler zijn om te adverteren, afhankelijk van je branche en doelgroep.

Door deze factoren in overweging te nemen en voortdurend je strategieën te verfijnen, kunnen betaalde advertenties een waardevolle aanvulling zijn op je digitale marketinginspanningen, waardoor je verkeer naar je website en uiteindelijk de verkoop verhoogt.

 

7. Linkbuilding en PR

Linkbuilding is steeds belangrijker geworden voor het verhogen van websiteverkeer en is een cruciaal onderdeel van zoekmachine optimalisatie (SEO). Wanneer andere websites naar jouw website linken, zien zoekmachines dit als een teken van geloofwaardigheid en relevantie. En daarnaast wordt de kracht van de content ook versterkt door het toevoegen van relevante interne links.

Dit kan leiden tot betere rankings in zoekresultaten, waardoor er meer organisch verkeer naar jouw website komt. Bovendien draagt het feit dat bezoekers via een link van andere websites op jouw website terechtkomen ook bij aan het verhogen van het websiteverkeer.

Echter, effectieve linkbuilding van zowel externe als ook interne links vereist een strategische aanpak. Het gaat niet alleen om zoveel mogelijk links krijgen, maar om het verkrijgen van kwalitatieve links van betrouwbare en relevante websites.

Dit kan worden bereikt door hoogwaardige content te creëren die van nature links aantrekt, zoals diepgaande artikelen, onderzoeksrapporten of informatieve infographics.

Het opbouwen van relaties met andere website-eigenaren, bloggers en micro influencers in jouw branche kan ook bijdragen aan linkbuilding. DIt wordt vaak onder de naam Influencer marketing ingezet. Uiteraard wil je bij het gebruiken van influencer marketing tactieken de best pasende keuze voor een influencer maken. Eentje die goed past bij je doelgroep.

Gastbloggen is een andere effectieve methode, waarbij je waardevolle content levert aan andere websites in ruil voor een link terug naar jouw eigen site, waarmee je dan additioinele bezoekers op je website krijgt.

Het is echter belangrijk om ethische praktijken voor linkbuilding te volgen. Het gebruik van onethische tactieken, zoals het kopen van links of deelnemen aan linkuitwisselingsprogramma's, kan leiden tot straffen van zoekmachines.

Door je te richten op het opbouwen van natuurlijke, kwalitatieve links, vergroot je niet alleen de zichtbaarheid van jouw website in zoekmachines, maar bouw je ook een sterke reputatie op binnen jouw branche. Dit draagt bij aan het aantrekken van meer bezoekers naar jouw site.

 

PR als alternatief voor Linkbuilding

Een artikel op Search Engine Land besteedt aandacht aan het groeiende belang van merkvermeldingen als alternatief voor traditionele backlinks in SEO.

In het artikel wordt uitgelegd hoe de focus van Google op digitale PR de toekomst van zoekmachineoptimalisatie vormgeeft. Dit concept is gebaseerd op een Google-patent dat onderscheid maakt tussen expliciete links (traditionele hyperlinks) en impliciete links (merkvermeldingen zonder directe link).

Het artikel benadrukt het belang van merkzichtbaarheid voor organische groei en hoe digitale PR kan worden ingezet om SEO-strategieën te versterken en daarmee voor meer bezoekers te zorgen.

 

Netwerken: de sleutel tot groter bereik en merkbekendheid

Netwerken en het ontsluiten van partnerkanalen zijn een goede aanvulling voor het vergroten van je bereik en bekendheid online. Door samen te werken met andere leveranciers, websites, bloggers of influencers, kun je toegang krijgen tot een nieuw publiek en je merk versterken.

Dergelijke samenwerkingen kunnen variëren van gastblogs en gezamenlijke promotiecampagnes tot affiliate partnerships en gesponsorde content. Het is belangrijk om partners te kiezen die goed aansluiten bij je merk en doelgroep, om zo de geloofwaardigheid en relevantie te waarborgen.

Effectieve netwerken en strategische partnerschappen bieden wederzijdse voordelen, zoals verhoogde zichtbaarheid, gedeelde bronnen en kennis, en versterkte merkpositionering.

Door het bouwen van een netwerk van waardevolle contacten en het onderhouden van sterke partnerschappen, kun je de groei en het succes van je online aanwezigheid aanzienlijk bevorderen.

 

Dit is wat je wilt: meer bezoekers website

In de snel evoluerende digitale wereld is het van cruciaal belang om constant op de hoogte te blijven van de nieuwste ontwikkelingen en trends om het bezoek aan je website te maximaliseren.

Alle online aspecten komen immers samen op de website. Dus als je je websitebezoek wilt vergroten, is het noodzakelijk om aandacht te besteden aan diverse online elementen.

Of je nu je online zichtbaarheid wilt verbeteren, je merkbekendheid wilt vergroten, of je websiteverkeer wilt verhogen, is het essentieel om de juiste expertise in huis te hebben voor succes.

Het vakgebied wordt steeds meer samenhangend, wat betekent dat jouw team ook vaardig moet zijn in verschillende aspecten.

VERGROOT HET ONDERNEMEND VERMOGEN VAN JOUW ORGANISATIE

Team Fueld staat voor je klaar.

 

Lees ook:

Gerelateerde berichten