Meer traffic naar je website? Doe dat met SEO!

Meer traffic naar je website? Doe dat met SEO!

Search Engine Optimization, ook wel SEO, is een gratis vorm van online marketing. Door SEO kun je organisch hoger in de resultaten van de verschillende zoekmachines komen. Daarnaast brengt SEO nog meer voordelen met zich mee. In deze blog beschrijven we wat SEO precies inhoudt, hoe het werkt en wat de voordelen ervan zijn.

Wat is SEO?

De afkorting SEO staat voor Search Engine Optimization. Met SEO wordt de website op zo’n manier geoptimaliseerd, dat je website hoger in de zoekresultaten van zoekmachines komt. Het is een gratis vorm van online marketing, waarmee bedoeld wordt dat er geen extra kosten worden uitgegeven, naast het optimaliseren op zichzelf. De organische zoekresultaten worden in de zoekmachines onder de betaalde advertenties getoond. Met goede SEO kom je hoger in de zoekmachines. Met betere resultaten in de zoekmachines, heb je meer kans op een toename van website bezoekers.

Lees ook:
Website optimaliseren? 5 tips die je kunnen helpen!

Hoe werkt het?

Om beter te resulteren in de zoekmachines, is het wel van belang dat jouw website aan een aantal factoren voldoet. Jouw website moet bijvoorbeeld voorzien zijn van relevante content en zoekwoorden. Doordat er gezocht wordt op bepaalde zoekwoorden is een zoekwoordenonderzoek erg belangrijk. Hierbij ga je van tevoren onderzoeken op welke zoektermen jouw doelgroep zoekt. Daarnaast speelt de techniek van jouw website een grote rol. Het is belangrijk dat jouw website een snelle laadtijd en een goede structuur heeft. Het is van belang dat jouw websitebezoekers duidelijk kunnen achterhalen wat de boodschap is van jouw landingspagina. En wanneer jouw website niet snel genoeg werkt, raakt je relevante bezoekers kwijt. Dat wil je natuurlijk voorkomen!

Het is van belang dat jouw websitebezoekers duidelijk kunnen achterhalen wat de boodschap is van jouw landingspagina

Voordelen

Search Engine Optimization brengt verschillende voordelen met zich mee. Hieronder zijn er een aantal beschreven:

  • Budget

Het grootste voordeel is dat deze manier van marketing gratis is. Daartegenover staat wel dat het langer duurt voordat het resultaat oplevert.

  • Relevante doelgroep

Door de inzet van SEO trek je jouw doelgroep aan. Door jouw zoekwoordenonderzoek weet je op welke zoekwoorden jouw doelgroep zoeken en daardoor kun je beter jouw doelgroep bereiken.

  • Meetbaar

SEO is meetbaar. In Google Analytics kun je jouw zoekresultaten meten. Wanneer je hier inzicht in hebt, kun je daar weer op inspelen.

  • Meer traffic

Wanneer je hoger in de zoekmachines staat, ben je beter te zien voor jouw doelgroep. Jouw doelgroep zal sneller op jouw resultaat klikken, dan wanneer je niet te zien bent op de eerste pagina.

Een tip: zorg ervoor dat jouw website goed werkt en dat je gebruik maakt van de juiste zoekwoorden. Zoekmachines zien namelijk alles, en bepalen op basis van deze informatie of jouw website relevant genoeg is. Vinden de zoekmachines jouw website niet relevant? Dan kom je moeilijk organisch hoger in de zoekresultaten.

Wil je graag hoger komen in de zoekmachines, maar weet je niet hoe? Neem dan contact met ons op en wij kunnen je daarbij helpen!