Het belang van een snelle laadsnelheid!

Het belang van een snelle laadsnelheid!

De eerste indruk op online gebied is net zoals de eerste indruk offline gebied cruciaal. U herkent het vast wel, even snel een website bezoeken maar vervolgens laadt de pagina te langzaam. De potentiële klant heeft dan nog niet eens uw product of dienst gezien maar is al wel een slechte ervaring rijker. Verstandig om maar eens te kijken wat voor invloed de laadsnelheid van uw website heeft op uw resultaten!

Verwachting klant

Een korte laadtijd is simpelweg wat een klant verwacht van een website. Niet alleen op een laptop, maar ook via een smartphone. Er kunnen verschillende oorzaken zijn waardoor uw website niet snel laadt. Via de tool Pagespeed van Google kunt u kijken hoe het er voor staat met de laadsnelheid. Het is van belang om te beoordelen waar ruimte voor verbetering is, aangezien de laadsnelheid invloed heeft op hoe lang een gebruiker zich op de website bevindt.

Snelle laadsnelheid = trouwe klant

Wanneer een website makkelijk en snel te doorlopen is, zal het de loyaliteit van de gebruikers ten goede komen. 79% van de bezoekers geeft aan dat wanneer zij niet te spreken zijn over een website, ze ook niet zullen terugkeren. De gebruikservaring is namelijk van belang voor nieuwe bezoekers, maar ook voor bezoekers die al op uw website geweest zijn.

Snellere internetverbindingen

Niet alleen de opbouw van uw website heeft invloed op de laadsnelheid, maar de internetverbinding heeft hier ook een aandeel in. Wanneer een bezoeker op een smartphone uw website bezoekt, verwacht ruim 64% dat de laadtijd niet langer dan vier seconde mag duren. En bijna de helft, namelijk 47%, verwacht dat de laadtijd maximaal twee seconde is. Zo blijkt maar dat de bezoekers steeds veeleisender worden waardoor het belang van een snelle laadsnelheid alleen maar toeneemt.

Bron: CustomerTalk

Wilt u meer lezen over het belang van een goede website en het gedrag van websitebezoekers? In onze whitepaper ‘9 redenen waarom u wilt weten wie uw website bezoekt’ lichten we de 9 voordelen toe die de inzichten in websitebezoekers en hun gedrag met zich mee brengt.